Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Сестри Горанови златни медалистки на карате турнир в Сърбия

PostHeaderIcon Сестри Горанови златни медалистки на карате турнир в Сърбия

Новини - Бойни спортове
Плевенчанките Ивет и Габриела Горанови спечелиха поредните си златни отличия. Това се случи на Международния турнир по карате за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени "Златен пояс", който се проведе на 2 април в град Чачак (Сърбия). Турнирът е едно от най-силните събития в календара на Балканска федерация карате и ежегодно привлича хиляди участници от цяла Европа. Тазгодишното е 45-ото му издание. България изпрати в Чачак, освен състезателите, и делегация от треньори, съдии и официални лица. Националният ни отбор по карате стана първи в крайното комплексно класиране. Тимът ни, воден от старши треньора Роксанда Атанасов, извоюва 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала, въпреки безпощадната конкуренция.

На татамито каратеките ни се изправиха срещу 800 от най-добрите състезатели на Германия, Египет, Швеция, Словакия, Румъния, Хърватска, Македония, Босна, Черна гора и Сърбия. Златни медали спечелиха Александра Стублева, Ивет Горанова, Габриела Горанова, Кристиян Атанасов и Пеньо Пенев.

Сестри Горанови - представителки на Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен със спорт карате към КК "Петромакс" са от най-ярко изявените възпитанички на школата. Ивет Горанова в момента е на 3-то място в Световната ранглиста по карате в дисциплината кумите индивидуално. Ивет отново извоюва безапелационно шампионската титла при джуниорите в категорията си - до 53 кг. Габриела разби конкуренцията, наравно със сестра си, при жените до 21 години и се окичи със златен медал в категория до 61 кг.

Другите представители на "Петромакс" в Чачак - Виктория Росева, Мария Магдалена Петрова и Веселина Александрова играха за 3-то място, но не успяха да спечелят срещите си. "Страхотна игра" демонстрира възпитаникът на плевенската школа - Станислав Цанов, по думите на Роксанда Атанасов, която остана много доволна от техническото изпълнение и психиката на Цанов по време на двубоите му. "Нищо, че не успя да се класира, аз съм много доволна от играта му", коментира треньорката на националите.  


Добавено в: Вторник, 05 Април 2016 18:58

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.