Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Два бронзови медала за "Петромакс" на Балканиадата по карате

PostHeaderIcon Два бронзови медала за "Петромакс" на Балканиадата по карате

Новини - Бойни спортове
Каратеките на плевенския клуб "Петромакс" се завърнаха от 15-ото Балканското първенство по карате за жени и мъже със спечелени два бронзови медала. Шампионатът се проведе от 16-ти до 18-ти март 2012 год. в град Херцoг Нови - Черна гора. На Балканиадата участваха 13 държави-членки на Балканската федерация карате-до - oфициалната регионална федерация на Европейската и Световна карате федерации.
Общият брой състезатели участвали в първенствата са 918, като Българската национална федерация карате-до участва с национален отбор от 63 каратеки. Водач на българската делегация бе вицепрезидентът на БНФК и главен инструктор на КБИ „Петромакс” - сенсей Русалин Русалинов.
Плевенският карате клуб участва в националната гарнитура с 6 състезателя, 2-ма треньори - Станимир Недялков и Ивайло Петков, и един съдия - Ангел Ленков.
Отлично представяне на Балканското първенство направиха Гергана Витанова и Пламен Диков - носителите на два медала за България при възрастова група мъже и жени - и двамата представители на плевенската школа „Петромакс”. Гергана Витанова, която при дисциплина ката индивидуално жени извоюва бронзов медал, игра 5 срещи. В първата среща надигра с 4:1 състезателка на Турция. Във втория двубой Витанова падна с 3:2 съдийски флага от Балканския шампион и бивш Европейски шампион - представителката на Сърбия. На репешажите за 3-ото място Гергана убедително надиграва представителката на домакините с 4:1 и на финала за бронза побеждава с 3:2 съдийски флага каратеката от Гърция.
Пламен Диков, единствен при мъжете, спечели бронзов медал в своята категория - до 60 кг., дисциплина кумите индивидуално мъже, след като спечели 5 срещи и загуби 1.
На 17-ото Балканско първенство за деца най-добро представяне направи Ивет Горанова, която в категория до 42 кг се класира на 5-то място след 5 срещи - 3 победи и 2 загуби. Сестра й Габриела Горанова игра в категория до 47 кг. Тя извоюва 2 победи, но загуби от представителка на Босна и Херцеговина и отпадна от борбата за медали. Горанови са възпитанички на Спортно училище „Георги Бенковски” град Плевен - със спорт карате.
Като цяло от Балканското първенство, България е на 7-мо място, с общо 12 медала - 3 златни, 3 сребърни и 6 бронзови. На първо място по брой медали е Турция, следвана от Сърбия и Македония. На практика Турция и Сърбия участват в разпределението на медалите и на Европейски и Световни първенства по карате, което прави Балканските първенства едни от най-силните регионални първенства.

Добавено в: Сряда, 21 Март 2012 23:40

Петък,
 14 Май 2021 г.


Template created by TechLine.de.