Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Титла и два бронза за БК Спартак (Плевен) в Пазарджик

PostHeaderIcon Титла и два бронза за БК Спартак (Плевен) в Пазарджик

Новини - Бойни спортове

Златен и два бронзови медала завоюваха боксьорите от плевенският Спартак. Възпитаниците на треньорът Георги Тончев сториха това в Пазарджик където се проведе първият кръг от държавното лично-отборно първенство и турнирът за купата на България за юноши.

На ринга се качиха 176 състезатели от 43 клуба.

Адмирации за Наско Николов, който стана национален шампион. Той прегази конкуренцията в категорията до 70 кг. Плевенският боксьор започна с убедителна победа над Трифон Йорданов от Локомотив (Русе). После отказа в третия рунд Стефан Касандров от пловдивският Ботев. На полуфинала пък Рами Киуан от Червен бряг не се качи на ринга срещу плевенчанина. В битката за титлата хасковлията Петър Христов нямаше никакъв шанс срещу Николов.

„Нормално представяне на Наско. Той беше шампион и за момчета. Има голям потенциал. Трябва обаче да е по-сериозен в подготовката“, коментира Георги Тончев.

Малко не достигна финалът в тази категория да е между съотборници. Красимир Александров отпадна на полуфинала от Петър Христов след отказване в третия рунд и трябваше да се задоволи с третото място. Преди това състезателят на Спартак се справи перфектно срещу Васил Стефанов от Червен бряг. На четвъртфинала пък отказа още в първия рунд Николай Георгиев от Пирин.

66 кг е категорията на Краси, но се получи разминаване и в последният момент се взе решение да се боксира при по-тежките, уточни треньорът.

Трето място и за Ивайло Иванов. При 52-килограмовите той стартира с убедителен успех над добричлията Азис Кадиров. После спечели равностойна битка срещу Антон Атанасов от Хасково. На полуфинала обаче отстъпи пред Кристиян Георгиев от Локомотив (София).

Иво не бе подготвен както трябва, защото нямаше възможност да води двуразов тренировъчен процес, поясни Тончев.

До четвъртфинал достигна друг спартаковец – дебютантът Цветослав Димитров. Той започна ударно, отказвайки в третия рунд Михаил Михайлов. После обаче загуби от Станимир Якимов от Светкавица (Търговище).

„Доволен съм от представянето му. Можеше да вземе медал, но липсата на опит го спря“, каза плевенският наставник.

По една среща изиграха Мариян Маджаров и Владислав Янков. Първият загуби на старта в категорията до 50 кг от Мехмед Филипов.

Другият издържа само до втория рунд при най-тежките (+80 кг) срещу Маруан Акдениз.



Добавено в: Понеделник, 15 Февруари 2016 12:53

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.