Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Трето място за Христина Йотковска в Горна Оряховица

PostHeaderIcon Трето място за Христина Йотковска в Горна Оряховица

Новини - Бойни спортове
Лого: bul-wrestling.orgС бронзов медал се окичи Христина Йотковска от плевенският клуб по борба „Изобор“. Стори го в Горна Оряховица, където се проведе Държавното лично първенство за кадетки. Прогнозите сочеха плевенчанката като основен фаворит за титлата в категорията до 70 кг. По пътя към нея обаче я спря станалата в последствие вицешампионка Мартина Соргова от „Левски“ (София). Христина не само загуби, но допусна това с туш. Преди това тя просто прегази Дебора Анастасова от „Берое“ (Стара Загора). Превъзходството й бе смазващо, като съперничката й не успя да се изправи на крака в последните 15 секунди на срещата.
В същата надпревара друга състезателка от „Изобор“ - Пламена Пенева завърши на пето място. Тя имаше 12 противнички в категорията си до 52 кг. Надви две от тях с технически туш - Десислава Крумова от „Рилски спортист-2000“ (Самоков) и Айджан Ибрям „Олимпиец“ (Търговище). В другите две сборвания загуби по точки от Радост Танева „Загорец“ (Нова Загора) и Бойка Иванова от „Ботев-93“ (Враца). Последната отстъпи на финала на Весела Бръмчева от „Ангел Войвода-Хасково“, която бе определена за най-технична състезателка на първенството.

В същата категория, но в надпреварата при момичетата плевенчанката Моника Миткова се класира на осма позиция. За нея това беше дебютно участие на държавно първенство. Състезателката на „Изобор“ обаче влезе в битката като фаворит за медал, заради отличното си представяне на силният международен турнир „Освобождение“ в Плевен, където спечели първото място. В Горна Оряховица обаче Моника загуби още на старта. Въпреки че демонстрира доста добри неща в крайна сметка преклони глава пред Фатме Шабан от „Шампиони“ (Самуил).

Неочаквано разочарование за плевенския клуб дойде от шампионата за девойки. Поднесе го неизменната медалистка Десислава Господинова при 44-килограмовите. Тя влезе в схватката с Елеонора Георгиева от „Дан Колов“ (Севлиево) без нужната концентрация и реализира поредица от леки грешки. В резултат на това вместо титла, завърши на десето място.

„Очаквахме по-добро представяне от нашите състезателки. Необяснимо е за мен това, което направи Десислава. Тя е печелила титлата. Сребърен и бронзов медали също. Направи непростими за опита си грешки. Вярвах, че Христина ще спечели златен медал, защото на лице е огромно израстване. Получи се обаче нелепа ситуация в схватката й със състезателката на „Левски“ и загуби. Моника сама си направи срещата трудна. Въпреки това можеше да я обърне в своя полза, но не й стигна времето."

"Пламена за първа година е при кадетките. Не успя обаче да се подготви по най-добрият начин за първенството - учи в друго училище и при тази ситуация времето не достига. За следващото състезание обаче ще организираме по-добре всичко около подготовката й. Тя има огромен потенциал и вродената самодисциплина й помага за да израства бързо. Не правим трагедия, че не постигнахме това, което очаквахме. Все пак в тази възраст е нормално да има амплитуди“, коментира треньорът на БК „Изобор“ - Момчил Сирашки.


Добавено в: Неделя, 07 Февруари 2016 13:00

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.