Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Два бронза за боксьорите от региона на Държавното в Плевен

PostHeaderIcon Два бронза за боксьорите от региона на Държавното в Плевен

Новини - Бойни спортове
Два бронзови медала спечелиха боксьорите от региона на провелия се от 17 до 21 ноември в плевенската зала "Спартак" първи кръг на Държавния лично-отборен шампионат за мъже. 10 състезатели от клубовете в Плевенско се качиха на ринга, като четирима бяха от БК "Спартак", още толкова - от БК "Мизия 80", и двама представители имаше от БК "Червен бряг". До медалите успяха да стигнат Рейхан Тодоров от "Спартак" в категория до 64 кг и Ивелин Иванов от червенобрежкия боксов клуб в категория до 56 кг.

Роденият в Ловеч Тодоров извоюва две победи по пътя към третото място, като в елиминациите се справи с Венилин Стефанов от БК "Добруджа" (Добрич) с технически нокаут във втория рунд, а в четвъртфиналите надви и Мартин Савов от БК "Самоков" с 3:0 съдийски гласа. За съжаление контузия не позволи на Рейхан Тодоров да се яви за полуфиналната си среща и той остана с бронзовия медал в категорията.

Ивелин Иванов от Червен бряг започна участието си в първенството директно от четвъртфиналите, където обаче спечели служебно, тъй като неговият противник - Светослав Рангелов от БФБ не се качи на ринга. В полуфиналите Иванов се изправи срещу Даниел Асенов от БК "Априлец" (Ямбол), но отстъпи по точки с 0:3. Така червенобрежанинът се окичи с бронза в категория до 56 кг. Асенов пък стана шампион, като във финала се наложи над Душко Благовестов от БК "Черно море" (Варна) с 3:0.

128 боксьори от 34 боксови клуба в страната взеха участие в шампионата в зала "Спартак", като в крайното отборно класиране триумфираха състезателите на НСА, които печелят Купа България, следвани от БК "Сливен" и "Бокс за всички" (София). Купите на победителите връчи президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.


Добавено в: Неделя, 22 Ноември 2015 11:42

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.