Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 5 медала за плевенските борци от международен турнир във Враца

PostHeaderIcon 5 медала за плевенските борци от международен турнир във Враца

Новини - Бойни спортове
5 медала, от които 3 златни и 2 бронзови, спечелиха плевенските борци от 19-ия международен турнир "Пламен Боцев", който се проведе през уикенда във Враца. За успеха на състезателите на плевенския клуб по борба "Изобор" информират техните треньори Петър Антов и Момчил Сирашки. На тепиха в града под Околчица излязоха 204 класици от всички български клубове, с изключение на ЦСКА и Локомотив (Варна). Плевенският тим бе представен от общо десет състезатели, във възрастовите групи за момчета, кадети и юноши.

Николай Дзедзов стана шампион по безапелационен начин в категория до 42 кг при момчетата. Неговият наставник Момчил Сирашки уточни, че борбите са били изключително тежки, тъй като в групата са присъствали най-силните състезатели от официалните държавни първенства.

Със златен медал при 47-килограмовите момчета се окичи Цветан Сирашки, който също демонстрира класа и умение да преодолява трудни съперници. Злато от борбите в категория до 54 кг при кадетите спечели Ивко Илиев, който е национален първенец от две години. Тази категория също бе много оспорвана и нова за Илиев, който е с по-ниско лично тегло. Бронзови медали завоюваха Вили Цветанов при кадетите и Красимир Иванов при юношите.

"Доволни сме от представянето, видяхме какво е нивото на състезателите и какво трябва още да се прави. Турнирът във Враца традиционно е много силен и се смята, че е генерална репетиция преди Републиканското първенство. Нещата са позитивни за нас", коментира треньорът Момчил Сирашки.

Плевенските борци продължават подготовката за предстоящия Държавен шампионат, като се очаква Ивко Илиев да участва на Световно и Европейско първенство за кадети.


Добавено в: Вторник, 10 Ноември 2015 20:00

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.