Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Отбелязаха 40 години карате в Плевен с голям турнир

PostHeaderIcon Отбелязаха 40 години карате в Плевен с голям турнир

Новини - Бойни спортове
160 състезатели от 19 клуба се включиха в юбилейния турнир "40 години карате в Плевен". Организатори на събитието бяха Българската национална федерация карате (БНФК) и домакините от Клуб по бойни изкуства "Петромакс", като бяха подпомогнати и от Община Плевен. Плевенските каратеки се представиха най-силно в състезанието, като завоюваха 7 златни, 7 сребърни и 7 бронзови отличия, което беше напълно достатъчно домакините от "Петромакс" да заемат първото място в крайното комплексно класиране по медали. На втора позиция се нареди КК "Шурикен" (Кюстендил), а на трета - КК "Будо" (София).

Най-атрактивната част от откриването на турнира беше демонстрация, подготвена от домакините - синхрон ката в изпълнение на три поколения каратеки - сенсей Русалин Русалинов, семпай Десислава Лачовска, треньор по карате в СУ "Георги Бенковски" в Плевен и Ивет Горанова, ученичка в спортното училище и шампион по карате за 2015 година.

Юбилейният турнир приключи със специално тържество, на което сенсей Русалинов награди свои възпитаници и колеги, както и хора, допринесли за развитието на карате спорта в Плевен. Сред наградените за високи спортни успехи беше и Борислава Ганева, която участва на Европейските игри в Баку през тази година. Тя е започнала спортното си развитие именно от плевенската школа. Призове получиха още Ивет и Габриела Горанови, Момчил Томов, Емануела Ангелова, Цветомир Димитров, Тихомир Андреев, Пламен Диков, Виктория Росева и др.

С благодарност за развитието на клуба бяха отличени Алексей Петров, Александър Найденов, Любомир Йорданов, Петър Магеранов, Томо Борисов, Тони Петров, Димитър Бенков и други. Сенсей Русалин Русалинов получи специален плакет от инструкторите на клуба.

Турнирът и демонстрациите бяха наблюдавани от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, Владислав Николов, депутат от област Плевен и възпитаник на плевенската школа, Атанас Кършев, регионален експерт на Министерството на младежта и спорта. За да уважат празника в Плевен пристигнаха президентът на Балканската и Българската федерации карате Алексей Петров, Александър Найденов, президент на БНФК до 2005 година и Емил Атев, генерален секретар на БНФК.


Добавено в: Вторник, 29 Септември 2015 07:23

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.