Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Каратеките на "Петромакс" със стабилни тренировки преди началото на новия сезон

PostHeaderIcon Каратеките на "Петромакс" със стабилни тренировки преди началото на новия сезон

Новини - Бойни спортове
Започна новата учебно-тренировъчна година за плевенския Карате клуб "Петромакс". Лятото премина в по-леки тренировки и летен лагер от 24 август до 1 септември 2015 г. в Кранево. В Международния спортен център се проведе международен летен спортен лагер по карате, джу джицу, йога и полицейска лична самозащита. Организатори на спортния лагер бяха БНФК (Българската национална федерация карате) и БДДФ (Българската джу джицу федерация), а домакин Карате клуб "Самурай". В лагера участваха 650 каратеки от България, Сърбия, Австрия, Словения, Русия, Испания и др.  

Комплексът разполага с 5 спортни зали, 5 басейна, игрища и други специални съоръжения. Тренировките се водеха от 7 до 21 часа. Официалното откриване на лагера и първата тренировка бяха проведени от сенсей Русалин Русалинов - Вицепрезидент на БНФК и Президент на КБИ "Петромакс". От плевенския клуб по карате участваха в лагера и проведеното състезание с 45 членове. Тренировъчният процес включваше и занимания на националния отбор, като част от подготовката за участието в Световното първенство по карате в Индонезия през месец ноември тази година. Освен тренировките, разбира се, имаше море, пясък, приятни вечери с различни игри и забавления.

На 30 август се проведе традиционния турнир по карате за "Купа Кранево". В него участваха 200 състезатели от 15 клуба. "Петромакс" участва със 7 състезатели, които спечелиха 7 медала, от които 5 златни и 2 сребърни. В дисциплината кумите индивидуално шампиони станаха Даниел Ковачев - кат. 55 кг, Станислав Цанов - кат. 63 кг, Ивет Горанова - кат. 54 кг, Виктория Росева - кат. 59 кг, Габриела Горанова - кат. +59 кг, а с вицешампионските титли се окичиха Теодор Димитров - кат. 63 кг и Михаил Ковачев - 61 кг.

По време на лагера на една от тренировките Ивет Горанова - национален шампион на "Петромакс" бе наградена от Президента на БНФК г-н Алексей Петров с парична награда в размер 5 000 лв. за високите й спортни успехи и по-специално за 3-то й място на кумите индивидуално кат. 54 кг на Европейското първенство в Цюрих (Швейцария) и 2-то й място на Световната купа в Умаг (Хърватска).

Новата спортно-състезателна година започва с участието на КБИ "Петромакс" в с. Челопеч на 20 септември. Продължава с Юбилейния турнир на КБИ "Петромакс", който ще се проведе на 26 септември във волейболната зала на спортен комплекс "Спартак" в Плевен. Турнирът "40 години карате в Плевен" е под егидата на Община Плевен и входът е свободен - всички желаещи да присъстват могат да заповядат.


Добавено в: Четвъртък, 17 Септември 2015 10:14

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.