Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Беленските борци спечелиха турнира "Петър Мънев"

PostHeaderIcon Беленските борци спечелиха турнира "Петър Мънев"

Новини - Бойни спортове
Състезателите на беленския СКБ "Класик" спечелиха първото място в турнира по борба "Петър Мънев", който се състоя в Белене на 4 септември, съобщава главният редактор на вестник "Дунавски новини" Ралица Господинова. На второ място се класира отборът на "Надежда" (Оряхово), а третото място си поделиха "Левски" (София) и "Ботев" (Враца). Купата "Петър Мънев" (първият републикански шампион на Белене) спечели състезателят на беленския клуб по борба Ивайло Пейзанов.

Най-резултатен състезател на турнира бе Вили Димитров от СК по борба "Надежда" (Оряхово). Като най-техничен бе отличен Иво Илиев от "Изобор" (Плевен), а като най-перспективен - Велислав Кирилов от "Левски" (София).

Турнирът по борба "Петър Мънев" бе част от празничната програма, посветена на 51-вата година от обявяването на Белене за град. Участие взеха отборите "Класик" (Белене), "Левски" (София), "Ботев" (Враца), "Надежда" (Оряхово), "Изобор" (Плевен) и "Селановци - 93" (Селановци). Турнирът се състоя на новото многофункционално игрище в спортен комплекс "Гигант".

От Белене информират още, че спортната зала по борба в града вече ще носи името на Тодор Генчев. Сред присъстващите на тържествената церемония бяха Кметът на община Белене Момчил Спасов, заместникът му Калоян Прокопиев, секретарят на Общината Яна Илиева, Атанас Кършев - гл. експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Плевен и Ловеч, президентът на СК по борба "Класик" (Белене) Цветан Чоранов, треньорът на беленския клуб Момчил Ганчев, спортни деятели, граждани.

Специален гост бе дъщерята на Тодор Генчев - Галина, съпругът й и синът им Тонислав. Православният свещеник отец Трайчо извърши освещаване на спортната зала по борба, която бе обновена на 24 януари тази година.

Тодор Генчев е роден в Белене през 1956 г., многократен републикански шампион на България и сребърен медалист от Световното първенство за юноши през 1977 г. в Лас Вегас (САЩ). През същата година, на Световното първенство за мъже в Гьотеборг (Швеция) той печели бронзов медал. Получава титлата заслужил майстор на спорта. На следващото световно първенство в Мексико малко не му достига, за да завоюва медал. Класира се на четвърто място, което също е много голям успех за него и страната ни.


Добавено в: Петък, 04 Септември 2015 18:42

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.