Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенски боксьор със сребро от Държавното първенство за младежи в София

PostHeaderIcon Плевенски боксьор със сребро от Държавното първенство за младежи в София

Новини - Бойни спортове
Плевенският боксьор Александър Георгиев спечели сребърен медал на провелото се от 22 до 26 април в софийската зала "Локомотив" Държавно първенство за младежи. Състезателят на БК "Мизия 80" грабна отличието в супертежка категория (+ 91 кг), след като спечели две победи, но на финала загуби от представителя на Локомотив (София) Димитър Божилов по точки с 3:0. Тримата съдии край ринга отсъдиха 27:30, 28:29 и 27:30 в полза на столичанина. До битката за златото плевенчанинът смачка двамата си противници, като в четвъртфиналите победи Даниел Маринов от Левски Спартак с нокаут в първия рунд, а на полуфиналите се наложи с технически нокаут във втория рунд над Антоан Анев от Юнайтед Спортс (Пловдив). На шампионата, освен Георгиев, взеха участие още 10 боксьори от трите клуба от региона - БК "Мизия 80", СКБ "Спартак" (Плевен) и БК "Червен бряг". Четирима от тях имаха шансове за медали, но отпаднаха в четвърфиналните боеве и останаха без отличия.

В категория до 56 кг Денислав Иванов от Спартак (Плевен) загуби от Ивайло Тодоров от Локомотив (Русе) с технически нокаут в първия рунд и не стигна до отличията. Преди това в квалификациите Иванов беше сразил Васил Василев от Светкавица (Търговище) с технически нокаут в третия рунд. Боксьорът от Червен бряг Павлин Спасов в категория до 64 кг постигна две победи в елиминациите по точки с 3:0, над Христо Бошнаков от Ивайло (Велико Търново) и над Виктор Димитров от Тайсън (Благоевград). В четвъртфиналите обаче Спасов не се качи на ринга и записа служебна загуба от Любомир Пенев от ЦСКА. В същата категория участва и Дамян Ненков от Мизия 80, но той отстъпи още в първия кръг от елиминирания малко по-късно от Спасов, Виктор Димитров.

При 69-килограмовите боксьори представителят на Спартак (Плевен) Нури Иванов почиваше в първия кръг, а във втория отстрани Здравко Ангелов от Арда (Кърджали), без борба, тъй като кърджалиецът не се яви. В сблъсъка за медалите плевенчанинът беше надигран от Виктор Николов от Ботев (Пловдив) с технически нокаут в първия рунд.

В категория до 75 кг боксьорът на Мизия 80 Станислав Грозев приключи участието си на четвъртфиналите след поражение от Никола Павурджиев от СКБИ "Кико" (София) по точки с 0:3. Плевенският младеж обаче се представи повече от добре, след като в квалификациите постигна две победи, с 3:0 над самоковеца Теодор Чифлиджанов и с технически нокаут във втория рунд над благоевградчанина Илия Ангелов. В първия кръг отстраненият от Грозев Чифлиджанов беше спечелил над червенобрежкия боксьор Павел Стефанов след оспорвана битка с 2:1 съдийски гласа.

Останалите четирима боксьори от региона допуснаха поражения още в първите си срещи в зала "Локомотив". При 60-килограмовите Венелин Атанасов от Мизия 80 почиваше в първия кръг, но във втория беше победен от русенеца Севдалин Росенов с 3:0. Двама плевенски бойци пък се качиха на ринга в категория до 81 кг. Състезателят на Спартак (Плевен) Илчо Илчев падна в първия кръг от Георги Трайков от столичния Кико с технически нокаут в първия рунд, а възпитаникът на другия плевенски клуб Мизия 80, Сертач Сертачев отстъпи също в първия квалификационен кръг от Мартин Дамянов от Академик с 0:3.

Стелиян Строгов от Спартак също не успя да преодолее още първия си съперник, като загуби при най-тежките боксьори от бъдещият шампион Димитър Божилов от Локомотив (София) с технически нокаут в първия рунд.

В Държавното първенство за младежи (17-18 години) се включиха 129 боксьори от клубове от цялата страна.


Добавено в: Неделя, 26 Април 2015 14:55

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.