Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Три титли за каратистите от Спартак (Плевен) на Световното първенство в Полша

PostHeaderIcon Три титли за каратистите от Спартак (Плевен) на Световното първенство в Полша

Новини - Бойни спортове
Седем медала, от които три златни, два сребърни и два бронзови извоюваха каратеките на плевенския клуб Спартак на проведеното между 10 и 12 октомври в полския град Дамброва Гурнича Световно първенство по шотокан карате-до за 2014 г. В първенството взеха участие 1 034 състезатели от 43 държави измежду които от Шри Ланка, Индия, ЮАР, САЩ и много елитни състезатели от европейски държави като Италия, Германия, Испания, Русия. 11-те състезатели от плевенския отбор взеха участие във всички възрасти и дисциплини на шампионата, информират от СКК Спартак. Първото златно отличие спечели Емил Недялков в дисциплината кумите при 10-11 г. момчета в кат. над 35 кг. За Емил това е поредна титла, след златното отличие на Европейското първенство преди две години.

Второто злато донесе Марк Томов при кадетите в дисциплината кумите, до 50 кг. В две от срещите си Марк спечели с внезапна победа - ипон. Според правилника на шотокан да победиш с ипон означава "внезапна смърт" за опонента. Това изисква изключително точна преценка и контрол, които Марк демонстрира в двете си срещи.

Третият златен медал извоюва Петър Петров в дисциплината кумите при 16-17-годишните юноши, кат. над 70 кг. Петър беше безспорен победител и в петте срещи, които изигра. Сребърен медал за България в престижната възрастова група за жени над 18 г. спечели Росица Николова в дисциплината ката. Този медал за Роси е пети поред от общо 8 участия в европейски и световни първенства от 2011 г. насам. Росица е най-титулуваната състезателка на ката в българския национален тим.

Другият сребърен медал спечели Никола Йотов в дисциплината санбон кумите, кат до 36 кг. при 10-11 г. момчета. Ники изигра 4 мача и на финала се срещна с другото българче в категорията, което го победи с 3:2 съдийски гласа и за Йотов остана сребърния медал. Това за него е пети медал от голямо първенство.

Бронзов медал спечели Бетина Кисьова в дисциплината отборно кумите при 16-20 г. девойки. Другият бронз е за Никола Чонов в санбон кумите при 10-11-годишните в кат до 30 кг. Отлична игра показаха също Мирела Йолова, Гергана Атанасова, Елица Станчева и Ивайло Боев.

"Отличното представяне на състезателите ни се дължи на добрата екипна работа, добре планираната подготовка и огромния труд, който положиха децата през месеците на подготовката си. Голяма част от тях тренираха с контузии, но мотивацията им надделя и стигнаха до успешен край. Ръководството на клуба изказва благодарности на състезателите, които ни представиха достойно както и на техните родители за подкрепата", каза Милена Кирниколова, старши треньор на карате клуб "Спартак".

От нея научихме още, че за клуба предстоят участия в още два турнира до края на календарната година - единият в Добрич, а другият в София.


Добавено в: Четвъртък, 16 Октомври 2014 14:32

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.