Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Три медала за младите ни боксьори от Държавното първенство в Пловдив

PostHeaderIcon Три медала за младите ни боксьори от Държавното първенство в Пловдив

Новини - Бойни спортове
Един сребърен и два бронзови медала завоюваха младите ни боксьори на Държавното лично-отборно първенство, което се проведе от 7 до 11 октомври в Пловдив. Градът под тепетата бе домакин на първия кръг от шампионата и турнира за Купата на България при юношите младша възраст. 138 състезатели от 38 клуба се качиха на ринга. Плевенска област бе представена от 9 боксьора - 7 от Спартак (Плевен), по 1 от Мизия 80 (Плевен) и БК Червен бряг. Най-добре се представи червенобрежкият състезател Николай Бебов, който в категория до 66 кг спечели сребърното отличие.

Бебов започна с категоричен успех над габровлията Александър Стоянов, а на полуфинала срази Синан Сариев от Омуртаг. В битката за златото боксьорът от Червен бряг отстъпи на Стоян Илчев от Победа (Бургас) след победа по точки с 3:0.

В кат. до 42 кг Ивайло Ивайлов от Спартак (Плевен) се окичи с бронзовия медал. Той започна с успех над Алит Алитов от русенския Локомотив. На полуфинала обаче загуби от добричлията Кольо Атанасов, който завърши на второ място в категорията.

Още един спартаковец стигна до бронза. Става въпрос за Ивайло Иванов. Той преодоля четвъртфиналите при 46-килограмовите без да се бие, а в полуфиналите не успя да надвие Венсан Киркоров от ЦСКА.

От останалите плевенски боксьори само двама успяха да спечелят първите си срещи. Това сториха Явор Мойнов от Спартак в кат. до 54 кг и съотборникът му Наско Николов кат. до 60 кг. Те преодоляха първия кръг след победи съответно срещу Пламен Пейчев от Черно море и Теодор Пенев от пловдивския Ботев. В четвъртфиналите обаче двамата отпаднаха. Мойнов отстъпи от бургазлията Иван Атанасов след технически нокаут в третия рунд, а Николов падна с 0:3 от Борислав Велев от Левски Спартак.

Още трима възпитаници на БК Спартак (Плевен) взеха участие в първенството. Те обаче бяха победени в първите си срещи на ринга. Това са Димитър Галанов (кат. до 44 кг), Красимир Александров (кат. до 63 кг) и Николай Антонов в най-тежката категория - над 80 кг. И тримата загубиха двубоите си в четвъртфиналната фаза.

Единственият представител на БК Мизия 80 (Плевен), Петко Петков се качи на ринга в предварителните квалификационни срещи, но претърпя поражение и също отпадна в ранен стадий на шампионата.

Източници: "Посредник" и БФ по бокс


Добавено в: Вторник, 14 Октомври 2014 14:13

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.