Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Сестри Горанови със сребърни медали от Световната купа по карате в Хърватска

PostHeaderIcon Сестри Горанови със сребърни медали от Световната купа по карате в Хърватска

Новини - Бойни спортове
Сестрите Ивет и Габриела Горанови извоюваха сребърни медали в своите категории на провелата се между 3 и 6 юли 7-ма Световна купа по карате за младежи и девойки старша възраст в хърватския град Умаг, информират от Българската федерация по карате. Състезателките на плевенския карате-клуб "Петромакс" спечелиха симпатиите на публиката, която поиска извинение от съдийската колегия за несправедливите решения. Ивет Горанова стана втора в категория до 54 кг, а нейната сестра Габриела се окичи със среброто в кат. над 54 кг. Двете плевенски каратеки стигнаха до отличията, след като по пътя отстраниха световни и европейски шампионки и на финала играха срещу представителки на домакините. В престижната надпревара участваха състезатели от 30 държави с около 400 състезатели.

Българският отбор беше представен от петима състезатели, като националните каратеки спечелиха и един златен медал, който донесе българската олимпийска надежда Силвия Вангелова от КК "Аида Нет Вадо Рю" (Хасково) в категория до 53 кг за девойки.

Преди състезанието беше проведен подготвителен лагер с триразови тренировки, провеждани от най-известните карате специалисти на WKF по ката и кумите. Целта на всички каратисти е достойното представяне на Първите европейски олимпийски игри Баку 2015.


Добавено в: Понеделник, 07 Юли 2014 08:50

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.