Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 6 златни медала за каратеките на Спартак (Плевен) от турнир в Габрово

PostHeaderIcon 6 златни медала за каратеките на Спартак (Плевен) от турнир в Габрово

Новини - Бойни спортове
6 златни медала спечелиха състезателите на карате клуб Спартак (Плевен) на Държавната купа по шотокан, която се състоя на 1 юни в Габрово, съобщи за Инфо Плевен треньорката Милена Кирниколова. Клубът участва в състезанието с 21 каратеки, които извоюваха още и 8 сребърни и 6 бронзови отличия. В турнира се включиха общо 230 каратисти от 17 клуба от страната. При най-малките (6-7 г.) повече от добре се представи Тихомир Тодоров, който спечели двата златни медала - на ката и кумите. Златен медал завоюва Марк Томов при 14-15 г. юноши, който разби конкуренцията си на кумите и беше лично поздравен за отличните си качества от сенсей Колин Пут, шеф на съдиите на Световната шотокан организация.

Натали Йонкова, ученичка от Спортното училище в Плевен, стана първа на ката при 12-13 г. девойки. Натали е и Държавна шампионка в тази дисциплина. Тя се класира трета в дисциплината кумите. Нейната съотборничка Мирела Йолова е носител на петия златен медал за клуба. Тя надви конкуренцията на кумите при 12-13-годишните девойки. Мирела стана и трета на ката. Шестият златен медал е за Петър Петров - ученик на Спортно училище, който за пореден път демонстрира качества и стил на кумите.

Сребърните медали спечелиха Гергана Атанасова при 10-11 г. момичета, Диана Каменова - на ката и кумите, която също е възпитаничка на Спортното училище, Ива Кръстева при 14-15 г. девойки - на ката и кумите, Марк Томов, който освен в кумите отлично се справи и в дисциплината ката, Станислав Добрев, ученик на Спортно училище - на ката и кумите, както и Бетина Кисьова при най-големите девойки - в дисциплината кумите.

При 14-15 г. момчета Красимир Георгиев, ученик на Спортното училище Плевен, стана бронзов медалист на кумите, както и неговият съотборник Сашо Ненков. Бронзов медал завоюва и дебютантката Елка Панайотова, ученичка в 5 клас на Спортно училище - Плевен. Нейното постижение е в дисциплината ката.

Купата беше последното за сезона успешно изпитание на плевенските състезатели, но тя ще има значение за селекцията за предстоящото през есента Световно първенство по шотокан карате-до в Полша.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Сряда, 04 Юни 2014 14:30

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.