Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Нов шампионски трофей в колекцията на Детелин Далаклиев

PostHeaderIcon Нов шампионски трофей в колекцията на Детелин Далаклиев

Новини - Бойни спортове
Четирикратният носител на приза "Спортист на Плевен", Детелин Далакиев прибави към своята витрина от спечелени трофеи още един. Боксьорът от БК "Мизия 80" спечели златния медал от проведения в Кърджали между 13 и 17 май втори кръг на Държавното лично отборно първенство по бокс за мъже и Купа България 2014. Световният шампион от Милано 2009 извоюва три победи и затвърди титлата си в категория до 60 кг. Плевенчанинът спечели последователно срещу представителя на домакините Еркан Саид на четвъртфиналите, Костадин Минев от Ямбол - на полуфиналите, и в решителната среща за златото се справи с Елиан Димитров от "Победа-Черноморец" (Бургас). Във всичките двубои Далаклиев победи по точки.

Освен златното отличие на Детелин Далаклиев, боксьорите от Плевенска област завоюваха и 2 сребърни и 3 бронзови медала. В категория до 81 кг Галин Георгиев от БК "Мизия 80" се окичи със среброто, като във финала загуби служебно от лидера Радослав Панталеев от ЦСКА. До битката за златото Георгиев победи в четвъртфиналите Алекси Акманов от Светкавица по точки с 2:1, а в полуфиналите се справи с 3:0 и с Христо Илиев от БК "Ивайло" (Велико Търново). В същата категория "Мизия 80" имаше още един боксьор, но Цветозар Илиев падна в четвърфиналите от бъдещия шампион Радослав Панталеев с 0:3.

Второто сребърно отличие за нашия регион донесе състезателят от БК "Червен бряг" Ивелин Иванов в категория до 56 кг. Тъй като тук имаше само 6 боксьора, Иванов почиваше в четвъртфиналите и започна своето участие направо от полуфиналния бой. В него червенобрежкият боксьор спечели служебно срещу Благой Иванов от Славия. Във финала Ивелин Иванов загуби от носителя на Купа Странджа за 2013 г. - Стефан Иванов от Левски София след прекратяване на срещата във втория рунд. Пети в тази категория стана Симеон Наковски от БК "Мизия 80", който загуби още в първия си мач от Мирослав Кръстев от Янтра (Габрово) по точки с 0:3.

В категорията на най-тежките боксьори - над 91 кг, участваха трима състезатели от Плевенска област. Бронзови медали извоюваха Диян Петров от БК "Спартак Плевен" и Петър Вълков от БК "Червен бряг". Петров загуби в полуфиналите от Кристиян Стефанов от Сливен след прекратяване на срещата в третия рунд, а Вълков отстъпи в битката преди финала от Спас Лазаров от НСА по точки с 0:3. На пето място в категорията приключи своето участие Тони Петков от плевенския БК "Мизия 80", който загуби в четвъртфиналите от боксьора от Червен бряг Петър Вълков с прекратяване на боя във втория рунд.

Боксьорът от "Спартак Плевен" Цветозар Якимов грабна бронза в категория до 64 кг, като в 1/2-финалите отстъпи от Ангел Димов от Ямбол с нокаут в първия рунд. Преди това в четвъртфиналите Якимов се справи с другия плевенчанин Ангел Тодоров от "Мизия 80", като го победи по точки с 3:0. По този начин Тодоров остана на петата позиция в турнира.

Общо 69 боксьори от 27 клуба в страната участваха във втория кръг на Държавното първенство по бокс в Кърджали.


Добавено в: Сряда, 21 Май 2014 11:52

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.