Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенски малчугани с девет медала от турнир по карате

PostHeaderIcon Плевенски малчугани с девет медала от турнир по карате

Новини - Бойни спортове
Малките каратеки на плевенския карате клуб "Спартак" се завърнаха с девет спечелени медала от провелото се на 18 май в столицата десето издание на детския турнир по карате шотокан "Купа Светлина". Състезанието е единствено по рода си, защото регламента му допуска да участват в турнир по карате деца от детски градини на възраст от 4 до 7 години. Тази година състезанието събра 112 състезатели от 12 клуба и детски градини. Плевенският клуб "Спартак" взе участие с 10 каратеки, като пет от тях се състезаваха от 4 до 7 г., а останалите пет - в групата от 8 до 11 г., съобщава за Инфо Плевен Милена Кирниколова, старши треньор на карате клуб "Спартак".

Най-добре представилите се при малчуганите са Константин Петков и Цветелин Бенков, които станаха четвърти, както и бронзовият медалист Владислав Христов. Много добра техническа подготовка показаха Тихомир Тодоров и Валери Василев, които не достигнаха до финалите и останаха на пето място в своите групи.

При по-големите - момчета до 8-9 г., най-добре се справи Никола Чонов. Той грабна златните медали на ката и на кумите след абсолютни победи и в двете дисциплини. Съотборничката му Гергана Атанасова при 10-11-годишните момичета също завоюва златен медал на кумите, а на ката грабна бронза.

Друга състезателка на КК "Спартак", която се окичи с 2 медала от този турнир е Ина Конова. Тя се класира трета на ката и на кумите. Елица Станчева при момичетата до 8-9 г. стана трета на кумите, а Денис Въцов в същата възраст, но в дисциплината ката също завърши трети.

Следващият старт на състезателите от плевенския карате клуб ще бъде на Националната купа по шотокан карате-до в град Габрово на 1 юни.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Вторник, 20 Май 2014 14:49

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.