Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 160 каратеки си оспорваха отличията в националния турнир за "Купа Червен бряг"

PostHeaderIcon 160 каратеки си оспорваха отличията в националния турнир за "Купа Червен бряг"

Новини - Бойни спортове
Рекорден брой участници се включиха в четвъртото издание на националния карате турнир за "Купа Червен бряг", информират от Община Червен бряг. Той се проведе на 16 март в спортната зала в града и в него взеха участие 13 клуба от страната със 160 млади каратеки. Турнирът, който вече е неразделна част от националния спортен календар на Българската федерация по карате, се провежда под патронажа на кмета на Община Червен бряг. Негови организатори са карате клуб "Петромакс" - Плевен, подкрепен финансово от Община Червен бряг, местни фирми и спонсори. С пожеланието към участници и гости "Нека по-добрият да победи" се обърна кметът на Община Червен бряг, Павлин Фильовски, който откри националната спортна надпревара.

Състезателите, разпределени в категории младша и старша възраст, демонстрираха спорните си умения в най-популярните дисциплини - кумите, макивара и ката. Те бяха оценявани от съдийска бригада от 14 авторитетни рефери, двама от които - рефери на Световната федерация, двама европейски и четирима балкански съдии.

На финала, в комплексното класиране първото място завоюваха представителите на най-многобройния тим по време на първенството - КБИ "Алеко" (Свищов). 44 техни състезатели се бориха за челните места и медали. Техни подгласници станаха отборите на плевенския карате клуб "Петромакс" и КК "Калоян" (Велико Търново). В индивидуалното класиране домакините от Червен бряг също показаха добра подготовка като завоюваха един златен, три сребърни и два бронзови медала.

От името на организаторите, благодарствени плакети бяха връчени на Тони Петров, президент на Централния полицейски карате клуб и международен инструктор към Българската джу джицу федерация, на шихан Русалин Русалинов - президент на КБИ "Петромакс", на кмета и председателя на ОбС в Червен бряг.

Всички изразиха задоволството си от много добрата организация на Националния турнир в Червен бряг - "град, който все по-убедително се налага като утвърдена дестинация на бойните изкуства", както го нарече основателят на карате-школата в Червен бряг, сенсей Пламен Колев.


Добавено в: Вторник, 18 Март 2014 12:29

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.