Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Състезател и треньор на "Петромакс" сред най-добрите в карате спорта за 2013 г.

PostHeaderIcon Състезател и треньор на "Петромакс" сред най-добрите в карате спорта за 2013 г.

Новини - Бойни спортове
Вчера на тържествена церемония Българска национална федерация карате (БНФК) обяви спортните постижения на карате спорта на национално и световно ниво, като бяха наградени десетте най-добри каратеки и треньори за 2013 г., както и беше обявено и класирането на клубовете от състезанията от Националния спортен календар. Сред десетте най-добри каратеки за отминаващата си година попадна и състезателката на плевенския карате-клуб "Петромакс" Виктория Росева. На събитието клуба получи и още едно признание, като плевенчанинът Ангел Ленков попадна сред осемте най-добри треньори за годината. На състоялото се след награждаването на най-изявените български каратисти и треньори, Общо събрание на БНФК стана ясно, че президентът на КБИ "Петромакс" - Русалин Русалинов е преизбран за вицепрезидент на националната карате федерация.

Заедно с Виктория Росева в десетката на най-успешните каратеки на България са включени още Александра Стублева от клуб "Никон", Борислава Ганева - "Левски Спартак”, Мирела Илиева - "Будо", Силвия Вангелова - "Аида Нет Вадо Рю", Яница Стефанова - "Тракия", Алан Априлов - "Будо", Валери Димитров - "Тракия", Васил Ривов - "Аида Нет Вадо Рю" и Захари Дамянов - "Ичи Геки".

В класацията за най-добри треньори компания на Ангел Ленков правят Ангел Стефанов от клуб "Левски Спартак", Георги Попов - "Тракия", Георги Ривов - "Аида Нет Вадо Рю", Добрин Иванов - "Будо", Емил Костов - "Ичи Геки", Николай Цанев - "Никон" и Христо Терзиев от клуб "Бушидо". На церемонията беше обявено и класирането на клубовете по медали от състезанията от Националния спортен календар за всички възрастови групи. Първото място разделиха клубовете "Никон" - София и АСКК "Тракия" - Пловдив, на втора позиция са карате-клубовете "Шурикен" от Кюстендил и "Бушидо" - Несебър, а на трето място бяха наградени представителите на клубовете "Самурай' от Добрич и "Киокушин" - Шумен.

Бяха връчени награди и за принос в развитието на карате спорта в България - на Ангел Константинов - дългогодишен Генерален секретар на Федерацията и Петър Василев - предишен Президент на Федерацията. Специална награда за висок боен дух беше връчена на Димитър Трампов - заместник-треньор на Националният отбор на БНФК за победата му в Международния турнир "Бранко Бошняк" в Самобор, Хърватска, където е победил активни състезатели - европейски и световни шампиони.


Добавено в: Събота, 07 Декември 2013 12:57

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.