Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевен отново има шампион по бокс, Детелин Далаклиев взе поредната си държавна титла

PostHeaderIcon Плевен отново има шампион по бокс, Детелин Далаклиев взе поредната си държавна титла

Новини - Бойни спортове
Спортистът на Плевен за последните две години Детелин Далалиев за пореден път доказа, че е един от най-успешните плевенски спортисти за всички времена. Вчера капитанът на националния отбор по бокс и състезател на плевенския боксов клуб Мизия спечели поредната си титла от Държавния шампионат в кат. до 60 кг. Далаклиев, който се завърна на ринга след 6-месечна почивка победи на финала във Велико Търново с 3:0 съдийски гласа Калин Маврудиев от ЦСКА. Преди това ветеранът постигна 3 последователни успеха - срещу младите надежди на България в тази категория Велислав Луканов от Академик - в първия кръг, Костадин Минев от Ямбол - на четвъртфиналите, а на полуфинала Детелин се наложи над Любен Тодоров от БК Сторм.

И в трите си двубоя до финала плевенчанинът се справи със своите съперници по най-убедителен начин - по 3:0 съдийски гласа. В решителната битка за златото и тримата рефери край ринга отсъдиха по 30:27 точки за Далаклиев, което го направи държавен първенец. След първенството плевенският боксьор сподели пред медиите: "Не бях играл от европейското през май. Сега вече се чувствам по-добре, по-уверен и категорията ми пасва."

В първия кръг на Държавното лично-отборно първенство за сезон 2013/2014 г. участваха 36 боксови клуба, сред които и плевенските Мизия и Спартак, с общо 107 състезатели. Най-масово бе присъствието на НСА - 9 боксьора. Големите отсъстващи в надпреварата бяха националите Тервел Пулев и Александър Александров. Освен Далаклиев до полуфиналите достигна още един плевенски боксьор - състезателят на БК Спартак Еленко Петров в категория до 81 кг. Той, обаче не се яви на двубоя за класиране на финала и загуби служебно от Мариян Момчев от Добруджа. Преди това в четвъртфиналите Петров се справи с русенеца Веселин Велинов с 3:0 съдийски гласа (30:26, 30:26, 30:26).

От останалите плевенски боксьори само Цветозар Илиев от БК Мизия (категория до 81 кг) успя да преодолее първия кръг. Той отстрани представителя на ЦСКА Димитър Спаийски с 3:0 гласа (30:26, 30:26, 30:26). В битката за медалите, обаче Илиев претърпя поражение от боксьора на НСА Светослав Христов с 3:0 съдийски отсъждания (27:30, 27:30, 28:29). На ринга във Велико Търново излязоха още 6 плевенски боксьора, но те отпаднаха след загуби още в първите си срещи.

Източник: БФБ


Добавено в: Неделя, 17 Ноември 2013 11:21

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.