Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Спартак Плевен трети по медали от Държавното първенство по карате

PostHeaderIcon Спартак Плевен трети по медали от Държавното първенство по карате

Новини - Бойни спортове
На 5 ноември в Габрово се проведе Държавното първенство по Карате-До Шотокан. В него взеха участие деца и юноши/девойки до 18 г. и мъже и жени над 18 г.  от 13 клуба и над 200 състезатели.
Организацията на домакините от карате клуб „Янтра“ беше отлична. Въпреки студеното време зала „Орловец“ беше пълна със зрители. В залата ги доведе една от най-атрактивните дисциплини от състезанието - „джу кумите“  т.е.  свободен двубой, който е изключително труден за практикуване. Играе се без предпазна екипировка и освен удари с ръце и крака се използват и удари с лакти, колене, захвати, хвърляния. Участват само мъже.
Карате клуб Спартак-Плевен взе участие с 19 състезатели във всички възрастови групи. Постиженията на участниците ни и този път бяха на отлично ниво. Завоюваните медали са общо 13, от които 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.
При децата (10-11 и 12-13 г.) отлично се представиха Марк Томов - ката, Ивайло Боев - кумите и Ива Кръстева - кумите. Те спечелиха златни медали в своите дисциплини.
Отново с много добро представяне при децата са сребърните медалисти Мирела Йолова - ката и Драгомир Василев - ката, а бронзов медал на кумите ОПЪН момичета спечели Петя Николова.
Юношите и девойките от 14-15 и 16-17 г. също достойно защитиха името на тракиеца  Спартак - смел и непобедим воин-гладиатор. С най-добро представяне са Бетина Кисьова и Росица Николова, които спечелиха по 2 медала. Бети се класира първа на кумите след 3 убедителни победи. Вторият медал на Бети е 2-рото й място на ката което бе спечелено след допълнителна среща с Мирела Илиева от карате клуб Ипон с която имаха еднакви оценки след 1-ия кръг. По-убедителна след изравнителната среща беше Бети и спечели среброто.
Росица Николова беше също така убедителна със своите постижения. Тя стана златна медалистка на ката и сребърна на кумите.
Постиженията на юношите също бяха на ниво. Те спечелиха 1 сребърен и 2 бронзови медала.
Сребърен медалист и вицерепубликански шампион стана смелия и амбициозен Антонио Конов. Двата бронзови медала спечелиха Петър Петров и Даниел Попов - ученици на Спортното училище в Плевен.
Постиженията на състезателите на карате клуб Спартак нареди отбора на трето място по медали на това първенство. На първо място по отличия завършиха представителите на клуб Янтра, а  клуб Ипон се класираха втори.
Това беше последното състезание за 2011 г. на състезателите от клуб Спартак-Плевен.

Добавено в: Сряда, 09 Ноември 2011 23:12

Събота,
 2 Юли 2022 г.


Template created by TechLine.de.