Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ С нови 11 отличия карате-клуб "Спартак - Плевен" закри състезателната година

PostHeaderIcon С нови 11 отличия карате-клуб "Спартак - Плевен" закри състезателната година

Новини - Бойни спортове
Миналата неделя, 3 ноември спортистите на карате-клуб "Спартак - Плевен" участваха в традиционния турнир в столицата "Шисейкан". Десетте състезатели на клуба се представиха повече от успешно, като се завърнаха от надпреварата със спечелени 11 отличия, от които 1 златен, 2 сребърни и 8 бронзови медала. Това беше финалния за тази година турнир за каратеките на плевенския клуб, като от там отчитат една много добра година. Спортистите на КК "Спартак - Плевен" успяха да извоюват през настоящия сезон цели 73 медала, като 4 от тях са златни - извоювани от Световни и Европейски първенства и купи. Три от сребърните отличия, а 10 са бронзовите. Каратеките на клуба се окичиха и с 10 златни, 14 сребърни и 32 бронзови медала спечелени от Държавни първенства, национални купи и международни турнири проведени в страната.

На турнира "Шисейкан" мериха сили 140 спортисти от 24 клуба от страната. Златното отличие за плевенския карате-клуб спечели Ива Кръстева в дисциплината кумите при 12-13-годишните девойки. Ива успя да победи и в трите състезателни кръга, а в същата категория Мирела Йолова се класира трета. Мирелка грабна и вицешампионската титла на ката стил шотокан, а на ката стил Ассай рю стана трета.

Най-малките представители на КК "Спартак - Плевен" Никола Чонов и Гергана Атанасова се класираха трети на ката шотокан при 8-9-годишните. По-големите деца на клуба също се представиха успешно и добавиха към колекциите си нови медали. Емил Костадинов при момчетата на възраст 10-11 г. е трети в кумите и четвърти на ката. Борислав Начев е четвърти на ката, като само една стотна не му достигна, за да се окичи с медал.

Второто сребро стана притежание на Марк Томов при юношите до 12-13 години в дисциплината кумите. Ивайло Боев в тежката категория на същата възрастова група пък грабна бронзовия медал, а на ката се класира четвърти. При старшата възраст (14-15 г.) в дисциплината кумите Красимир Георгиев и Кристиян Петракиев - ученици в Спортното училище в Плевен се класираха трети в своите категории.


Добавено в: Вторник, 05 Ноември 2013 12:11

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.