Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Далаклиев пропуска Държавното първенство по бокс

PostHeaderIcon Далаклиев пропуска Държавното първенство по бокс

Новини - Бойни спортове
Вчера в столичната баскетболна зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия" започна Държавния личен шампионат по бокс за мъже. На ринга ще се качат 109 боксьори от 34 клуба от цялата страна, сред които и майстори на кожените ръкавици от плевенските боксови клубове Спартак и Мизия. За съжаление най-добрия плевенски боксьор Детелин Далаклиев ще пропусне състезанието. Голям отсъстващ ще бъде и спортист номер 2 на България за 2012 година Тервел Пулев, който също няма да се качи на ринга. Програмата на боевете сочи, че през първите два дни ще се играят квалификациите, в петък ще бъдат полуфиналните срещи, а в събота от 11.00 часа ще започнат финалните срещи, след които ще станат известни шампионите на България по бокс за мъже за тази година.

Вчера първи от плевенските боксьори се качи на ринга представителя на БК Спартак (Плевен) Георги Огнянов. Той се изправи в категория до 52 кг срещу четвъртфиналистът от Летните олимпийски игри в Лондон'2012 и носител на купа "Странджа" за тази година Александър Александров. Нашият боксьор не успя да се противопостави на титулувания си съперник и загуби след само три минути с технически нокаут.

Може би най-интересната среща през първия ден бе в категория до 69 килограма между бившия национал Найден Стоянов (НСА) и Калоян Николов (Сливен). Найден Стоянов, който е син на легендарния боксьор от Славия и бивш треньор на националния отбор Йордан Стоянов - "Старото", спечели с 3:0 съдийски гласа. Добри думи обаче заслужава и боксьорът от Сливен, който и през трите рунда непрекъснато атакуваше и търсеше битката.

През първия ден на личния шампионат ръководството на Българската федерация по бокс награди с грамоти за приноса им към българския бокс легендарния 90-годишен треньор Тодор Андреев, двукратния европейски шампион в лека категория Емил Чупренски, носителя на световната купа и европейски вицешампион Красимир Чолаков и др.

Днес от 16.00 часа продължават квалификациите на държавния личен шампионат, в петък от 16.00 часа ще започнат полуфиналните срещи, а в събота от 11.00 часа са финалите.

Източник: sportal.bg


Добавено в: Четвъртък, 27 Юни 2013 11:01

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.