Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Отлично представяне на карате-клуб "Петромакс" на Държавното първенство по джу джицу

PostHeaderIcon Отлично представяне на карате-клуб "Петромакс" на Държавното първенство по джу джицу

Новини - Бойни спортове
В края на миналата седмица в град Бяла Слатина се състоя седмото Държавното първенство по джу джицу за деца, юноши и девойки. В него отлично се представиха състезателите на КБИ "Петромакс" - Плевен, като спечелиха 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал, което им отреди четвъртото място в комплексното отборно класиране по медали. Представителите на плевенския карате-клуб завършиха с равен брой златни отличия с класиралия се на 3-то място Централен Полицейски Карате Клуб, но софиянци имаха с 2 сребърни медала повече. В държавния шампионат по джу джицу взеха участие над 140 състезатели от страната, сред които и 7 от "Петромакс".

От плевенските състезатели отлично се представиха Станислав Цанов и Ивет Горанова в системата Дуо. Те бяха единствената МИКС двойка (момче-момиче) и поради тази причина им се наложи да мерят сили в система дуо-мъже. Възпитаниците на Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен със спорт карате се справиха по най-добрия начин. Те изиграха общо 3 срещи при налични 6 отбора и се окичиха заслужено със златните медали.

След титлата на дуо Ивет Горанова стана шампион и в категория до 52 кг в система файтинг. В същата система, но в категория до 50 кг финалът бе плевенски - между съотборниците й Станислав Цанов и Теодор Димитров. Титлата спечели Димитров. Сребърни медали извоюваха още Изабел Кръстева - в категория до 62 кг, Евгени Михайлов - в категория до 55 кг и Християн Цветков в категория до 46 кг.

Много зрелищно беше представянето на Николай Асенов. Според специалистите бронзовото му отличие от първенството се равнява на златно. Той премери силите си в най-тежката категория - до 65 кг, в която конкуренцията и качеството на съперниците бе изключителна. Асенов не позволи да бъде подхвърлян по татамито, като направи няколко добри хвърляния на доста по-тежки от него състезатели.


Добавено в: Четвъртък, 23 Май 2013 11:06

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.