Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова грабна златото и на мемориала "Цветанка Христова"

PostHeaderIcon Рената Петкова грабна златото и на мемориала "Цветанка Христова"

Новини - Атлетика
След като в средата на миналия месец най-добрата плевенска лекоатлетка през последните няколко години Рената Петкова извоюва титлата в дисциплината тласкане на гюле на турнира "Никола Вълчанов" в Габрово, вчера на лекоатлетическия мемориал "Цветанка Христова", който се проведе на стадиона на НСА в София, плевенчанката грабна златното отличие при девойките в сектора за мятане на диск. Така нашата съгражданка доказа, че именитата ни дискохвърлячка от близкото минало и световна шампионка Цветанка Христова има достойна последователка в нейно лице. Над 850 състезатели от България и Гърция се включиха в организирания от БФЛА и СК Юниверсал за пета поредна година турнир за юноши и девойки в памет на Цветанка Христова, като надпреварата се превърна в най-масовото състезание за подрастващи в България. Освен златото на Рената Петкова плевенските лекоатлети спечелиха и един сребърен и един бронзов медал, както и две четвърти места.

При девойките старша възраст в мятането на диск Рената Петкова, която се състезава за плевенския клуб "Георги Дъков", стана шампионка с постижение от 41.95 метра постигнато от трети опит. Втора на повече от пет метра след Рената завърши Магдалена Съйкова от град Септември с резултат 36.06 м., а с бронза се окичи Илияна Боюкова от Ямбол с 35.61 метра. Другите две плевенски представителки в тази дисциплина Виктория Миткова и Полина Макавеева завършиха на седмо и девето място в крайното подреждане, съответно с 28.88 и 27.30 метра.

Също в мятането на диск, но при жените плевенчанката Наталия Тотева стана втора с резултат 37.75 метра. Лекоатлетката на АК "Георги Дъков" изостана на почти пет метра зад носителката на титлата Григория Нанева от КЛАСА, която хвърли уреда на разстояние 42.27 метра. Бронзът стана притежание на Михаела Методиева, също от КЛАСА, която записа постижение от 31.83 метра.

При момчетата, родени между 2000 и 2002 г., в спринта на 60 метра лекоатлетът от Спартак Плевен Георги Велчев стана бронзов медалист с резултат 8.1 сек. Тук шампион стана Слави Мутафов от Титан със 7.8 сек., пред Николай Игнатов от Левски София със 7.9 сек.

Състезателката на ЛК Спартак Плевен Мартина Лебанова участва в две от дисциплините при девойките старша възраст - скок височина и скок дължина, но и в двете не успя да стигне до отличията, като завърши на четвъртата позиция. В скока на височина Мартина приключи с резултат от 150 см, колкото и завършилата трета Ива Александрова от ЦСКА София, но нашата лекоатлетка скочи финалната си височина от втори опит, а съперничката й - от първи. Тук титлата стана притежание на Десислава Адиркова от Трявна, която скочи 160 см.

В сектора за скок на дължина Лебанова успя да постигне резултат от 5 метра и 7 сантиметра, което и стигна само за четвъртото място. Шампионка в таза дисциплина стана Елена Симинкович от Ч.Ч. Чендини, която скочи 5.54 метра.


Добавено в: Сряда, 01 Май 2013 16:44

Понеделник,
 26 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.