Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА 7 медала за плевенските атлети от Държавното първенство по зимни хвърляния

PostHeaderIcon 7 медала за плевенските атлети от Държавното първенство по зимни хвърляния

Новини - Атлетика
Лекоатлетите от плевенския клуб "Георги Дъков" се завърнаха от Държавното индивидуално първенство по зимни хвърляния, което се проведе в Пловдив през уикенда, със седем спечелени отличия. Плевенските атлети извоюваха 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала. Надпреварата включваше три дисциплини - хвърляне на чук, хвърляне на копие и мятане на диск, като шампионата беше за всички възрастови групи - юноши и девойки младша и старша възраст, както и за мъже и жени. В хвърлянето на копие за мъже състезателят на ЛК "Георги Дъков" Михаил Костов стана републикански шампион с постижение от 64.92 метра, като изпревари с повече от 4 метра втория Марк Славов от ЛК КЛАСА. Трети тук завърши Радослав Иванов от Дунав (Русе).

Другите две титли за плевенския клуб донесоха Рената Петкова в мятането на диск и Виктория Миткова в хвърлянето на чук за девойки старша възраст. Петкова стана шампионка с резултат от 42.73 метра, а Миткова хвърли чука на разстояние 34.75 метра, което и осигури златното отличие. Освен, че стана първа при дискохвърлячките Рената Петкова спечели и бронзов медал в хвърлянето на чук в старшата възраст с постижение от 33.87 метра.

При девойките младша възраст в дисциплината хвърляне на копие младата плевенска лекоатлетка Петя Петкова грабна среброто с резултат 31.03 метра, като остана на малко повече от метър от шампионската титла, която стана притежание на Ясмин Бошнак от Казанлък, която хвърли уреда на 32.17 метра.

И състезателките при жените на ЛК "Георги Дъков" (Плевен) се представиха също доста добре, като се окичиха с две бронзови отличия. В дисциплината мятане на диск при жените плевенчанката Наталия Тотева грабна бронза с постижение от 41.85 м, като тук шампионка стана атлетката от Локомотив (Русе) Атанаска Димитрова с резултат 46.37 м. Другото бронзово отличие донесе Таня Дончева в хвърлянето на чук за жени. Тя се изкачи на почетната стълбичка след като изпрати уреда на разстояние 29.80 метра, което постижение обаче беше с почти 15 метра по-слабо от шампионския резултат на русенката Атанаска Димитрова - 44.03 м.


Добавено в: Вторник, 26 Февруари 2013 12:25

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.