Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова с нова титла на гюле

PostHeaderIcon Рената Петкова с нова титла на гюле

Новини - Атлетика
Плевенчанката Рената Петкова, която се състезава за атлетически клуб Георги Дъков спечели тласкането на гюле при девойките старша възраст на Държавното първенство на закрито, което се проведе на 15 и 16 февруари в зала "Добротица" в Добрич. Атлетката на Галя Николова постигна 13.63 м в най-добрия си опит и изпревари с почти три метра класиралата се на второ място Деница Карамфилова (АК Цветанка Христова - Казанлък), която регистрира 10.68 м. Бронзът спечели друга плевенска лекоатлетка Виктория Миткова (АК Георги Дъков) с 10.60 м. По този начин Петкова и Миткова спечелиха първи медали в историята на плевенския клуб от държавни шампионати. Петкова тласна 4 кг уред общо 5 пъти над 13 метра и записа един фаул.

Лекоатлетката на другия плевенски клуб Спартак Александра Асенова се представи много успешно на националния шампионат, като се окичи с две отличия - сребро на скок дължина и бронз в сектора за троен скок. В по-късия скок Александра стана втора с постижение от 5.14 метра, като тук златото грабна Илияна Кънева от (АСКЛА - Сливен) с 5.57 м. Трета остана Севдалина Стоянова от Локомотив (Пловдив) с резултат 4.98 м. Освен среброто в скока на дължина Асенова извоюва и бронз в тройния скок с 11.37 метра, като и в тази дисциплина победителка стана Илияна Кънева, която скочи 12.21 м. Сребърният медал спечели Светослава Иванова (АК Павел Павлов - Враца) с постижение от 11.65 м.

Плевенските атлети спечелиха още едно отличие в Държавното първенство. Даниел Анков от Спартак се окичи с бронзовия медал при юношите старша възраст в сектора за скок на дължина. Даниел скочи в най-добрия си опит 6.81 метра, което го изкачи на почетната стълбичка. Преди него с по-добри постижения приключиха състезанието Кристиян Неделчев (Локомотив - Пловдив), който с 6.97 м стана шампион и спечелилият среброто Митко Асенов (АСКЛА - Сливен) със същия резултат - 6.97 м, както и победителя, но само от един успешен опит.

В скока на височина за девойки младата плевенската атлетка Габриела Йотова от Спартак не успя да вземе медал, като остана пета след най-добрия си успешен скок от 150 см. Тук шампионка стана старозагорката Антония Митева с резултат от 160 см.


Добавено в: Неделя, 17 Февруари 2013 11:44

Понеделник,
 2 Октомври 2023 г.


Template created by TechLine.de.