Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Младите плевенски лекоатлети с две титли от Държавното първенство в Добрич

PostHeaderIcon Младите плевенски лекоатлети с две титли от Държавното първенство в Добрич

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети спечелиха 2 златни и 2 сребърни медала на провелото се на 13 и 14 февруари в град Добрич Държавно първенство за момичета и момчета под 16 г. и юноши и девойки младша възраст. Освен четирите отличия плевенските атлети добавиха и още няколко престижни класирания, а именно 4 четвърти, 2 пети и 2 шести места. Двете титли извоюваха Михаил Иванов в сектора за скок на височина и Георги Велчев в трибоя и двамата във възрастовата група за момчета до 16 г. Двата сребърни медала за лекоатлетически клуб Спартак Плевен донесоха при момчетата в дисциплината трибой Йордан Попов и при девойките младша възраст Ирена Кацарска в скока на височина.

Михаил Иванов стана републикански шампион с постижение от 150 см при момчетата в скока на височина. Втори със същото постижение стана Георги Демирев от Хеброс (Харманли), но той преодоля шампионската височина от трети опит, а Иванов - от първи. Бронза спечели Иван Ефремов от Велико Търново със 145 см. На престижната шеста позиция със 140 см приключи друг скачач на Спартак Плевен Александър Великов.

Втората титла за плевенчани извоюва в дисциплината трибой при момчетата Георги Велчев от Спартак. Той спечели състезанието състоящо се от три лекоатлетически дисциплини - 60 и 800 метра, както и скок дължина. Резултатът на Велчев беше сбор от 181 точки, като той изпревари другия млад плевенски атлет в трибоя Йордан Попов, спечелил среброто, само с 2 точки. Трети със 175 точки завърши Николай Игнатов от Левски (София).

Четвъртият медал за плевенския лекоатлетически клуб Спартак спечели в скока на височина при девойките младша възраст Ирена Кацарска, която се окичи със среброто с резултат от 150 см. Ирена имаше равно най-добро постижение в сектора заедно с Деница Костадинова от Супер спорт (Варна), но варненката остана трета, след като преодоля 150-те см от втори опит, а нашето момиче от първи. Шампионка тук стана Елена Петрова от СК Европул с впечатляващите 163 см.

Младата лекоатлетка на Спартак Виктория Георгиева финишира на четвърто място в старта на 60 метра при девойките с постижение 8.27 сек, като изостана на 27 стотни от шампионката Велислава Стаматова от Силистра. След среброто в скока на височина Ирена Кацарска приключи и четвърта в сектора за скок на дължина с резултат 4.84 метра. Тук с шампионската титла се окичи Дейзи Иса от  Ч.Ч.Чендини с 5.62 м.

Другите две четвърти места спечелиха при момичетата Геновева Иванова от ЛК Спартак в хвърлянето на гюле с постижение от 10.24 м и в скока на височина Полина Макавеева от ЛК Георги Дъков (Плевен), която успя да преодолее летвата поставена на 135 см.

В петобоя при момчетата плевенчанинът Габриел Владимиров стана пети с резултат от 291 точки, а в скока на височина при юношите младша възраст скачачите на Спартак Никола Георгиев и Илиян Бенеков завършиха пети и шести с постижения от по 175 см. Тук шампионската титла извоюва атлета на Спринт (Червен бряг) Сунай Янушев, който успя да преодолее 183 см.

Още един червенобрежанин спечели медал - сребърен в петобоя при юношите. Това бе Николай Петров, който стана втори с 2 636 точки, като изостана с цели 159 точки зад шампиона в тази дисциплина Селим Шукриев от Лудогорец (Разград).


Добавено в: Петък, 15 Февруари 2013 15:56

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.