Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Четири медала спечелиха плевенските лекоатлети на турнира "Академик"

PostHeaderIcon Четири медала спечелиха плевенските лекоатлети на турнира "Академик"

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети спечелиха четири медала на провелия се вчера в Добрич международния турнир "Академик". Състезателите на двата плевенски клуба, които участваха в надпреварата - Спартак Плевен и АК Георги Дъков извоюваха 1 златно, 1 сребърно и 2 бронзови отличия. Първенец в сектора за скок дължина при мъжете стана атлета на Спартак Даниел Анков. Той пребори конкуренцията, като още първия му опит се оказа шампионски. В него Анков скочи 7.04 метра, с който стана и първи в дисциплината. Втори с постижение от 6.87 м завърши Митко Асенов от АСКЛА - Сливен, а бронза грабна айтозлията Слави Славчев с най-добър опит от 6.51 м.

Сребърно отличие за плевенската лека атлетика спечели в скока на височина Тихомир Иванов от Спартак, който успя да преодолее 190 см, което обаче не му беше достатъчно за първото място. Тук шампион стана Ангел Карарадев от АСКЛА - Сливен с резултат 200 см. Любопитното в тази дисциплина беше факта, че Иванов и Карарадев бяха единствените атлети в сектора за скок на височина при мъжете.

При жените плевенските атлетки извоюваха два бронзови медала, както и едно четвърто място. В тройния скок представителката на Спартак Плевен Александра Асенова стана трета с постижение от 11.01 метра. В тази дисциплина златото спечели Гита Додова (АК Враца), която подобри личния си рекорд в зала. Врачанката постигна 13.99 м в единствения си сполучлив опит. Резултатът е с 56 см над досегашния й най-добър резултат на закрито. Гита имаше 13.43 м от 2009 г. Мария Димитрова (КЛАСА) пък постигна 12.73 м и зае втората позиция.

Състезателките на другия плевенски клуб "Георги Дъков" - Рената Петкова и Виктория Миткова завършиха на трето и четвърто място при гюлетласкачките. Петкова грабна бронзовото отличие с резултат от 13.70 м, а Миткова остана четвърта с постижение от 10.27 м. Златото тук спечели румънката Анке Хелте, която хвърли гюлето на 18.40 м, на почти цели четири метра повече пред втората Мариета Куцарова от АСКЛА - Сливен, която завърши с 14.80 м.

През следващите няколко дни град Добрич ще бъде домакин и на Държавните първенства в зала за всички възрастови групи. Момичетата и момчетата под 16 г. и юношите и девойките младша възраст ще излъчат републиканските шампиони в сряда и четвъртък (13 и 14 февруари), а в петък и събота (15 и 16 февруари) са дните, в които ще станат ясни новите шампиони за старшата възраст, мъжете и жените.


Добавено в: Сряда, 13 Февруари 2013 11:58

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.