Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА През Плевен ще премине благотворителен дуатлон

PostHeaderIcon През Плевен ще премине благотворителен дуатлон

Новини - Атлетика
В събота, 10 ноември от Букурещ ще стартира благотворителен дуатлон с дължина 1 000 километра, от румънската столица до София и обратно. България ще участва за първи път в подобна инициатива, като в събитието ще вземат участие маратонци от България и Румъния - клуб "Бегач" и "RO club Maraton", които са обединени от страстта да спортуват и всеотдайно да помагат на другите. Плевен ще стане част от това уникално предизвикателство, като нашият град ще бъде една от спирките на маратонското бягане на 15 и 16 ноември. Благотворителното състезание има за цел да популяризира румънски и български каузи и да набере финансова подкрепа за тях. Бегачите ще преминат два пъти разстоянието между Букурещ и София - веднъж с велосипед и втори път тичайки.

Фондация "Помощ за благотворителността в България" - ФПББ e българският партньор на инициативата. От румънска страна това е благотворителната организация "HOSPICE Casa Sperantei". Ултра маратона ще бъде истинско изпитание за участниците, като те ще прекосят два пъти Дунава и Стара планина. Според плановете на организаторите първата част от маратона, от Букурещ до София, ще бъде измината с велосипеди за три дни, което означава, че всеки ден участниците ще изминават по около 150 км. На връщане, маратонците ще преминат маршрута, тичайки в продължение на 7 дни, по около 65 км на ден.

Маратонците се очаква да пристигнат в София на 12 ноември около 16.00 часа на площад "Света Неделя". Екипът тръгва обратно на 13-ти ноември сутринта за Букурещ. За град Плевен, каузата е в подкрепа на Сдружение "БАЛИЗ", целяща за поредна година набиране на средства за провеждане на хипотерапия и водна терапия за деца и младежи с увреждания. По време на маратона всички компании, които искат да дарят за определена кауза между 100 и 3 000 евро, ще могат да го направят на сайта на инициативата http://1000balkan.com.

Ето и пътя на маратона:
1 ден: 10 ноември Букурещ - Русе - Бяла
2 ден: 11 ноември Бяла - с. Петревене, общ. Луковит
3 ден: 12 ноември с. Петревене - Ябланица - Правец - София
4 ден: 13 ноември София - Ботевград
5 ден: 14 ноември Ботевград - Правец - Ябланица - Златна Панега
6 ден: 15 ноември Златна Панега - Плевен
7 ден: 16 ноември Плевен - Бяла
8 ден: 17 ноември с. Овча Могила - с. Волово
9 ден: 18 ноември Две Могили - Русе - Гюргево
10 ден: 19 ноември Дая - Букурещ

Всеки от маратонците също ще си избере определена кауза, на която симпатизира най-силно и през десетте дни на маратона ще се опитва да насърчи максимално широк кръг от свои познати, приятели и поддръжници да даряват за нея.


Добавено в: Петък, 09 Ноември 2012 12:06

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.