Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Победи за Полина Макаева, Лидия Борисова и Мирослав Тодоров в Балчик

PostHeaderIcon Победи за Полина Макаева, Лидия Борисова и Мирослав Тодоров в Балчик

Новини - Атлетика

Три първи места за плевенските лекоатлети в 6-ия турнир по хвърляния „Дионисополис“ в Балчик. Постигнаха ги състезателките на АК Георги Дъков - Полина Макаева и Лидия Борисова, както и Мирослав Тодоров от СКЛА Спартак.
В мятането на диск при жените, Полина бързо отказа конкуренцията. Още с първия си опит - 45,05 метра тя показа, че битка за златния медал няма да има. Постижението бе с близо 15 метра по-добро от това на представителката на домакините Екатерина Димова, която се класира на второ място.

По сходен начин се разви надпреварата в хвърлянето на копие при девойките под 18 години. Още след втория си опит - 33,17 м, Лидия Борисова отчая съперничките си за първото място. В следващите й разликата се увеличаваше, като най-доброто постижение на плевенчанката бе 37,82 м.

В същата дисциплина, но при юношите под 20 г. победи Мирослав Тодоров с резултат 50,32 м. Тук бронзовият медал е за Алекс Вълчев от АК Георги Дъков. Съотборникът му Радан Илиев спечели сребърен медал при юношите под 18 г. в мятането на диск. В същата възрастова група друг възпитаник на треньорката Галя Николова - Георги Георгиев е трети в хвърлянето на копие.


Добавено в: Вторник, 08 Май 2018 18:47

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.