Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Злато, сребро и бронз за плевенските лекоатлети от Държавното до 16 г.

PostHeaderIcon Злато, сребро и бронз за плевенските лекоатлети от Държавното до 16 г.

Новини - Атлетика
Състезателите на плевенския лекоатлетически клуб Спартак се завърнаха от Държавното първенство за момичета и момчета до 16 г. с три спечелени медала - златен, сребърен и бронзов. Надпреварата се проведе на Националния стадион „Васил Левски” в София.
Титлата в сектора за скок на височина за момичета беше извоювана от плевенчанката Ирина Кацарска, която спечели с постижение от 150 см, с колкото завърши и втората в класирането Мария Василева (Бургас 98), но бургазлийката направи един неуспешен опит на 145 см, докато нашето момиче преодоля тази височина от първия си скок. Трета остана Златина Раднева от АСКЛА - Сливен с преодоляни 145 см.
Сребърен медал за Спартак Плевен спечели Петя Петкова, която в дисциплината хвърляне на копие записа резултат от 27.88 м от последния си шести опит, с който се окичи със среброто. Състезателката на „ЛК Цветанка Христова” Ясмин Бошнак спечели титлата тук, като тя регистрира 29.52 м в своя най-добър опит. Трета завърши Франческа Трендафилова (Осите 90) с 25.00 м. В надпреварата участваха общо 13 състезателки.
Третият медал - бронзов успя да извоюва Илиян Петров, който също в сектора за хвърляне на копие, но при момчетата до 16 г. изпрати уреда на 33.98 м, с което спечели третото място. Шампион тук стана Светослав Руменов (Атлетик - Провадия) с постижение от 45.70, с почти 10 метра в повече пред втория Сунай Янушев (Спринт - Червен бряг), който завърши с 36.90 м.
Четвърто и пето място за Спартак Плевен спечели Полина Макавеева, която стана 4-та в сектора за хвърляне на диск с резултат 21.58 м, а пета тя стана в дисциплината тласкане гюле, където младата плевенска лекоатлетка успя да запише 9.12 метра.

Добавено в: Понеделник, 11 Юни 2012 22:19

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.