Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Георги Гетов: Тихомир Иванов получи покани за всички световни стартове до края на годината, но ги отказахме заради травмата

PostHeaderIcon Георги Гетов: Тихомир Иванов получи покани за всички световни стартове до края на годината, но ги отказахме заради травмата

Новини - Атлетика

Контузията в Лондон провали на Тихомир Иванов силно представяне не само на Световното първенство по лека атлетика, но и в други престижни участия в скока на височина. „След като преодоля квалификацията (с личен резултат 2.31 метра) и се класира за финала в Лондон, пристигнаха покани за участия в най-големите стартове до края на годината - Диамантената лига в Бирмингам (Великобритания) - на 20 август, и в Цюрих (Швейцария) - 24 август. Последното състезание е финала на лигата и общия брой спечелени точки през сезона се удвояват. Отказахме тези участия по обясними причини“, коментира треньорът му Георги Гетов.

В момента плевенчанина се възстановява от травмата. „Надявам се за този месец и половина Тихомир да е напълно възстановен. Касае се за частично скъсани връзки на бедрото. Хематомът не е толкова голям, колкото се тиражираше. Най-сериозно е разтежението. Ядрено-магнитния резонанс показа, че контузията е възможно най-леката от този вид. За по-леката й форма помогна и това, че се е получила по време на загрявката, а не при отскок“, уточни треньорът.

Той и състезателят му вече са набелязали следващата цел. „Надявам се от октомври да започнем подготовка. Тя ще е насочена към Световното първенство в зала, което ще се проведе през март 2018 г. в Бирмингам (Великобритания). Нормативът за участие е 2.33 метра. Нямаме притеснения дали ще го покрие. Покоряването на 2.29 м и 2.31 м се получи с голям аванс над летвата и логично предизвика доста реакции. Наясно сме, че след тези две коти Тишо лесно ще се изкачва към по-високи постижения“, категоричен е Георги Гетов.


Добавено в: Петък, 18 Август 2017 18:25

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.