Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тереза Маринова събра за трети път над 700 "приятели"

PostHeaderIcon Тереза Маринова събра за трети път над 700 "приятели"

Новини - Атлетика
Вчера за трета поредна година плевенчанката и олимпийска шампионка от Игрите в Сидни Тереза Маринова организира детския лекоатлетически спортен празник „Тереза Маринова и приятели”. Състезанието се проведе под патронажа на министър Свилен Нейков с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта, Националната спортна академия и Българската федерация по лека атлетика. Тази година празникът е част от календара на Националната кампания „Аз обичам спорта”. В него участваха повече от 700 деца на възраст между 6 и 12 години, които имаха възможността да се съревновават в 4 дисциплини, разпределени в няколко категории за всяка възрастова група.
Най-малките, 7-8 годишните, премериха сили в дълъг скок от място, бягане с препятствия, хвърляне на медицинска топка. 9-10 и 11-12-годишните се състезаваха в 60 м от нисък старт, дълъг скок със засилка и дълъг скок от място, като всички желаещи взеха участие и в щафетата.
Новото през тази година беше включването на семейните игри с участието на трима членове от семейство, които предизвикаха оспорвани и атрактивни съревнования.
В състезанията взеха участие и малки плевенски лекоатлети, като голям фурор направи Георги Велчев (Спартак - Плевен), който беше единствения атлет успял да спечели пълен комплект медали. Той беше най-добър сред връстниците си, родени 2000 и 2001 г., в скока на дължина, където регистрира 4.65 м за златото. Велчев финишира за 8.4 сек на 60 м и се окичи със среброто. Бронзовият си медал Жоро заслужи в скока на дължина от място, където се приземи на 2.25 м и го победиха само Ангел Димитров (Хаммер-ХВ - Трявна) с 2.50 м и Мартин Михайлов (Локомотив 55 - Г. Оряховица) - 2.26 м.
Пламена Церянска от Феникс 2004 - Плевен пък се наложи в скока на дължина от място с постижение от 2.27 метра.
Михаил Костов от Спартак - Плевен беше избран за най-добър атлет при момчетата, родени през 2004 и 2005 г. Мишо спечели два медала - той стана шампион в скока на дължина от място с постижение от 1.79 метра, а на 40 м с пр. спечели бронзовия медал с 8.2 сек.


Добавено в: Неделя, 20 Май 2012 13:02

Петък,
 8 Декември 2023 г.


Template created by TechLine.de.