Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Осем медала за плевенските лекоатлети в Русе

PostHeaderIcon Осем медала за плевенските лекоатлети в Русе

Новини - Атлетика

Два златни, по три сребърни и бронзови медала спечелиха плевенчани в Русе, където се проведе Световният атлетически ден и международен турнир „Младост” за девойки и юноши младша възраст.
Над 300 състезатели от България, Румъния, Молдова и Унгария участваха в надпреварата. Над всички бе Яна Копчева. Състезателката на Галя Николова от АК Георги Дъков (Плевен) очаквано спечели първото място в тласкането на гюле. Направи го с постижение 15,26 метра, което е нов национален рекорд. Яна обаче имаше още по-висока цел - 15,30 м, който и осигуряваше участие на Световното първенство. Не успя, но това няма как да помрачи великолепното й представяне в Русе.

Силно участие и на Георги Велчев от СКЛА Спартак. Състезателят на Георги Гетов спечели скока на височина със 185 см, а в дългия взе бронзов медал. Две отличия и за съотборника му Браян Пейчев, който е втори в скока на дължина и трети в този на височина. В последната дисциплина съотборничката им Доротея Димитрова е втора. Венелина Петкова и Лидия Борисова пък завършиха съответно със сребро и бронз в хвърлянето на копие.   


Добавено в: Неделя, 14 Май 2017 18:41

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.