Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Най-малко 700 деца ще участват в турнира "Тереза Маринова и приятели"

PostHeaderIcon Най-малко 700 деца ще участват в турнира "Тереза Маринова и приятели"

Новини - Атлетика
Плевенчанката и бивша олимпийска шампионка Тереза Маринова очаква над 700 малки лекоатлети да се включат в състезанието за деца, което тя организира. „Спортният празник, както аз го наричам, е за деца на възраст от 6 до 12 г. В предишните две издания се включиха около 700 деца, надявам се сега да надхвърлим тази бройка”, каза Маринова в сутрешния блок на Нова ТВ „Здравей, България”.
Третото издание на състезанието „Тереза Маринова и приятели” е в събота от 10.15 часа. Олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 обясни в „Здравей, България”, че първата надпревара е направена за 10-годишнината от спечелването на олимпийското й злато в Сидни.
„След като се отказах от спорта започнах да се занимавам с деца на възраст между 7 и 12 г. След като тренирахме една година, аз нямах къде да заведа тези деца да се изявят и това роди идеята да направя това състезание. Работата с деца е най-благодатното нещо. Нямам никакво натоварване с децата на стадиона. Много чисти са те в отношенията си. Детето трябва да дойде на стадиона и да заобича атлетиката. Това е моята цел”, каза Тереза.

Добавено в: Вторник, 15 Май 2012 22:32

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.