Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова спечели турнира "Цветанка Христова" с рекорд

PostHeaderIcon Рената Петкова спечели турнира "Цветанка Христова" с рекорд

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Рената Петкова, която се състезава за ЛК Спартак подобри рекорда на мемориалния турнир по лека атлетика „Цветанка Христова”, след като спечели първото място в мятането на диск при девойките. Петкова регистрира 40.60 метра в най-добрия си опит и изпревари с повече от 6 метра подгласничката си. Антония Щерева (Атлет Карнобат) се класира втора с 34.54 м. Деница Карамфилова (СК Цветанка Христова Казанлък) се нареди на третото място с резултат от 33.82 м.
На пето и шесто място в същата дисциплина се класираха други две лекоатлетки от Спартак Плевен - Цветомира Генчева, която завърши състезанието с постижение от 29.02 м и Виктория Миткова с 28.87 метра.
В същото време в надпреварата при жените миналогодишната победителка Наталия Тотева от Спартак Плевен тази година завърши трета с резултат от 41.40 метра. Победата в турнира грабна Карина Николова (КЛАСА), която регистрира 46.20 м в най-добрия си опит, като остави след себе си съотборничката си Желка Петрова с 41.78 м. Постижението на Николова е рекорд на турнира, като подобри върховия резултат на Григория Нанева, която в тазгодишното състезание остана четвърта с 41.25 м.
Друга плевенска лекоатлетка Мартина Лебанова са класира шеста в скока на височина при девойките с постижение от 145 см. Тук титлата спечели Ива Александрова от ЦСКА с резултат от 155 см. Мартина участва и в дисциплината скок дължина за девойки, като завърши 9-та след най-добър скок от 4.99 метра. Първа в този сектор стана Виктория Троплева от Локомотив Пловдив с 5.83 метра.

Добавено в: Петък, 04 Май 2012 22:11

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.