Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Васил Палазов с бронз на гюле от турнира "Никола Вълчанов" в Габрово

PostHeaderIcon Васил Палазов с бронз на гюле от турнира "Никола Вълчанов" в Габрово

Новини - Атлетика
Рекорден брой от 120 участници стартираха в Габрово в петото издание на турнира в памет на Никола Вълчанов, организиран от клуб "Тот атлет", Община Габрово и Българската федерация по лека атлетика. Надпреварата се проведе миналата събота на стадион "Априлов". В стартовите списъци за състезанието бяха записани състезатели от 18 клуба, сред които и лекоатлетическите клубове Спартак (Плевен) и Спринт (Червен бряг).
Възрастовите групи в състезанието бяха момчета и момичета под 14 години, момчета под 16 години, юноши и девойки младша възраст, юноши старша възраст и мъже. Състезателите под 14 години се състезаваха на трибой - бягане на 60 и 600 метра и скок дължина. За по-големите, под 16 години, трибоят включваше 100 и 800 метра и тласкане на гюле. Юношите младша възраст се състезаваха на 100, 200 метра и гюле, а девойките - само на 100 метра. За юношите старша възраст бяха предвидени стартове на 100, 400 метра и гюле, а за мъжете дисциплината бе само една - тласкане на гюле.
От плевенските лекоатлети най-голям успех постигна Васил Палазов, който извоюва третото място в дисциплината тласкане гюле при юношите младша възраст с постижение 14.30 метра. Първи стана Никифор Нешев от Тот атлет (Габрово) с 16.60 метра, а втори завърши Богдан Замтиков от клуба по лека атлетика Цветанка Христова (Казанлък), който тласна гюлето на разстояние от 14.70 метра.
В единствената дисциплина за мъже на турнира - тласкането на гюле, националът Георги Иванов покри норматив Б за участие на Олимпийските игри в Лондон - 20.20 м.
Най-масовите дисциплини в надпреварата бяха трибой за момичета и момчета под 14 год. и трибой за момчета под 16 год.

Добавено в: Понеделник, 23 Април 2012 22:47

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.