Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тихомир Иванов блести в Рио, ще скача на финал

PostHeaderIcon Тихомир Иванов блести в Рио, ще скача на финал

Новини - Атлетика

Плевенчанинът Тихомир Иванов се представи отлично в квалификациите в скока на височина на олимпиадата в Бразилия. Той не само се класира за финала, но и завърши първи в пресявката. Стори го с изравнен личен резултат – 229 см, който преодоля от първия си опит.
Още само трима го направиха - Мутаз Баршим (Катар), Богдан Бондаренко (Украйна) и Дерек Друин (Канада).
Състезателят на Георги Гетов бе много спокоен и уверен през цялото време. Това потвърждават и постиженията му - 217, 222 и 226 см, които преодоля с лекота от раз. Към момента той е първия финалист от българските спортисти в Рио. В дисциплината си пък е втори участник в заключителната й част след друг плевенчанин - Георги Дъков, който стори това в Барселона 92.

Предстоящата битка за разпределението на медалите е на 16 август от 02:30 часа българско време. В нея освен четиримата ще участват още Роберт Грабарц (Великобритания), Ерик Кинард (САЩ), Маид Един Газал (Сирия), Андрий Проценко (Украйна), Доналд Томас (Бахама), Тревър Бери (Бахама), Брендън Старц (Австралия), Ярослав Баба (Чехия), Луис Жоел Кастро (Пуерто Рико), Димитриус Хондрокукис (Кипър) и Кирякос Йоану (Кипър).


Добавено в: Понеделник, 15 Август 2016 18:34

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.