Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенски триумф в Балчик!

PostHeaderIcon Плевенски триумф в Балчик!

Новини - Атлетика

Плевенчани разбиха конкуренцията в националния шампионат по хвърляния в зала за всички възрасти, чийто домакин бе Балчик. Те завоюваха по пет шампионски титли и бронзови медали, както и второ място.

Както се очакваше Рената Петкова доминира при жените в мятането на диск. Бившата възпитаничка на треньорката Галя Николова и настоящата състезателка на КЛАСА (София) остана недостижима за съперничките си с 47,56 метра – резултат с 10 м. над този на следващата я Антония Щерева от същия клуб. Друга бивша състезателка на Николова - Вержиния Милашка пък взе златото на копие. Тя е съотборничка на Рената.

Отлично състезание и да атлетите от АК „Георги Дъков“. Яна Копчева се окичи с два медала. Златният спечели в мятането на диск при девойките младша възраст с 37,65 м. Тя стана и трета в хвърлянето на чук.



Геновева Иванова не срещна съпротива в хвърлянето на копие при девойките старша възраст. Най-силният й опит – 38,48 м. е с 9 м. по-добър от този на втората Божидара Антонова от Супер спорт (Варна). В мятане на диск за същата възраст Полина Макаева бе над всички. Тук съотборничката й Геновева Иванова се окичи с бронза.

Близо до титлата бе и Димитър Николов. Той стана вицешампион на копие при мъжете.

В същата дисциплина, но при юношите младша възраст трети е Мирослав Тодоров. Лидия Борисова също взе бронзов медал на копие, но при девойките младша възраст. Гергана Стоенчева пък допълни призовата тройка в хвърлянето на чук.


Добавено в: Понеделник, 29 Февруари 2016 22:51

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.