Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тереза Маринова става асистент в НСА

PostHeaderIcon Тереза Маринова става асистент в НСА

Новини - Атлетика
Една от най-известните плевенски спортни личности олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 Тереза Маринова започва работа като преподавател в Национална спортна академия "Васил Левски", съобщава сайтът на НСА. Тя ще се присъедини като асистент към научно-преподавателския състав на катедра "Лека атлетика" на спортната ни академия. От сайта на НСА пожелаха успех на Тереза в новото й амплоа.
Освен олимпийска шампионка родената в Плевен легендарна българска атлетка е европейска и световна шампионка за девойки, като продължава да държи световния рекорд за девойки (14.62 м).
Носителка е на планетарната титла за жени в зала от Лисабон'2001, трета на световното в Едмънтън`2001, европейска шампионка на закрито от Виена`2002.
Маринова прекрати кариерата си непосредствено преди Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, след като не успя да се излекува от хронична травма в ахилесите. В последните няколко години олимпийската ни шампионка работи като треньор в клуб "Чендини". Организатор е и на турнира "Тереза Маринова и приятели", в който сили на атлетическата писта мерят най-малките атлети на страната.

Добавено в: Петък, 02 Март 2012 22:42

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.