Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевен има национална шампионка в скока на височина за девойки

PostHeaderIcon Плевен има национална шампионка в скока на височина за девойки

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Матилда Ангелова стана за втори пореден път национална шампионка на открито в дисциплината скок на височина при девойките младша възраст. След като през миналата година състезателката на СКЛА Спартак (Плевен) се окичи за първи път със златото в тази възрастова група, сега тя дублира своето постижение и отново окупира първото място в България. През изминалата зима пък Матилда се нареди втора в сектора за висок скок на шампионата на страната на закрито. Талантливата плевенчанка завоюва златото във втория ден от държавното първенство, което се проведе на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Тя скочи последователно от първи опит 145 и 150 см, след което преодоля летвата поставена на 155 см от втория си скок, а 160 см отново премина без грешка. Шампионската височина от 165 см нашето момиче скочи от втория път, след това се пробва и на 170 см, но без успех.

Втора със 160 см остана носителката на титлата на закрито Йоана Томова (Европул - Бургас), а Преслава Пачеманова (Хеброс - Харманли) грабна бронза с резултат от 155 см. Още три плевенчанки влязоха в първата десетка, като Деница Иванова от АК "Плевен 2014" се нареди шеста със 155 см, Доротея Димитрова от СКЛА Спартак остана след нея със 150 см, а състезаващата се за АК "Георги Дъков" Полина Макаева приключи на девета позиция с постижение от 140 см.

В друга дисциплина, която се състоя на 31 май, 14-годишната Яна Копчева от плевенския АК "Георги Дъков" спечели втори пореден бронзов медал. След като в събота в сектора за мятане на диск плевенското момиче стана трета, на следващия ден тя отново се качи на почетната стълбичка, този път в тласкането на гюле. Там Копчева запрати уреда в най-добрия си опит на разстояние 12.64 метра, като пред нея се наредиха само шампионката Тамара Косева от Етър 2007 (Велико Търново) с 13.10 м и Ивелина Петкова от АСКЛА Сливен с 12.71 м.

Така юношите и девойките младша възраст от региона се завръщат от Националния шампионат по лека атлетика на открито със спечелени 5 златни, 1 сребърен и 4 бронзови отличия.


Добавено в: Понеделник, 01 Юни 2015 19:55

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.