Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Дадоха старта на "Маратон Плевен 2015"

PostHeaderIcon Дадоха старта на "Маратон Плевен 2015"

Новини - Атлетика
Близо 350 участници от 10 страни стартираха тази сутрин във втория "Маратон на приятелството Плевен 2015", съобщават от Община Плевен. Откриването на спортната надпревара уважиха народните представители Цветан Цветанов и Владислав Николов, както и областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков приветства всички участници в маратона. "Щастлив съм, че вече втора година в Плевен се провежда "Маратона на приятелството". Надявам се той да стане традиция, за да се възроди една стара традиция от преди години, когато в Плевен се е провеждал полумаратон”, каза проф. Стойков.

Той подчерта, че тази година участниците са рекорден брой, два пъти повече от миналата година. Като участник в полумаратона в Плевен през 1987 година и завършил цялото трасе народният представител Цветан Цветанов даде старт на спортната надпревара. "Нека всички, които днес ще стартират полумаратона и маратона да избягат цялото трасе. Да победи най-добрият, най-подготвеният и всеки един да изпита удоволствието от участието и приятелството, което се създава от подобен вид спорт", каза Цветан Цветанов.

Малко по-късно бившият вътрешен министър Цветанов се включи и в градския крос "Аз мога", като пробяга 3-километровата дистанция редом с останалите участници.

Дистанциите на състезанието са 4 - класическата 42.195 километра, полумаратон - 21.1 км, щафета 2 души х 10.5 км и 3 км безплатен градски крос.



Добавено в: Неделя, 17 Май 2015 10:26

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.