Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Павел Танковски с вицешампионската титла на България по крос кънтри

PostHeaderIcon Павел Танковски с вицешампионската титла на България по крос кънтри

Новини - Атлетика
Лекоатлетът от Койнаре Павел Танковски стана вицешампион на България по крос кънтри за момчета до 16 години. Състезателят на Спартак (Койнаре) финишира втори на проведения днес в местността "Ридо" край Самоков Национален шампионат във всички възрастови групи - мъже и жени, младежи и девойки до 23 г., старша и младша възраст, момичета и момчета под 16 г. Близо 160 атлети застанаха на старта на покритото със стабилна снежна покривка трасе, като между тях бяха и петима бегачи от два клуба от нашия регион. Павел беше много близо до титлата при момчетата, но само 14 секунди го разделиха от златния медал, който стана притежание на Енгин Исеин от СКЛА Шумен, който премина 3-километровата дистанция за 11,54 минути. Среброто остана за Танковски, който финишира за 12,08 мин., а с бронза се окичи Андрей Трифонов от Атлетик 90 (Луковит) с време 12,14 мин.

20 състезатели участваха при момчетата, като в първата десетка се наредиха още трима лекоатлети от Плевенско. Пети се класира възпитаникът на АК "Георги Дъков" (Плевен) Константин Йовчев, който пресече финалната линия за 12,35 мин., а представителите на Спартак (Койнаре) - Валентин Танковски и Стоян Стоянов завършиха съответно седми и десети с времена от 13,25 и 13,55 минути.

Габриела Врачовска от Спартак (Койнаре) участва в кънтри кроса при девойките старша възраст, които се състезаваха на разстояние от 4 километра. Тя приключи бягането на девета позиция с постижение от 23,41 мин., като успя да изпревари само атлетката от Панагюрище Десислава Андреева и незавършилата Елена Борисова от Разград. Шампионка тук стана Диляна Минкина от Средногорски атлет (Пирдоп) със 17,55 мин., пред Ивана Аджова и Веселина Алинска от Рилски атлет (Самоков), които взеха среброто и бронза с времена от 18,06 и 18,09 минути.

Титлите при мъжете на 10 км и жените на 8 км грабнаха Йоло Николов от СК Атлет (Мездра) и Яна Георгиева от Балкан (Ботевград), които спряха хронометрите, съответно на 36,34 и 33,22 минути.


Добавено в: Събота, 25 Октомври 2014 18:45

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.