Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенски триатлонист стана първи в кроса от Маратона на приятелството

PostHeaderIcon Плевенски триатлонист стана първи в кроса от Маратона на приятелството

Новини - Атлетика

Треньорът на плевенския Спортен клуб по триатлон "Борислав Доков", Иво Илиев победи в 3-километровия крос от първия Маратон на приятелството, който се провежда днес в града, пише ИнфоПлевен. Времето на Илиев е 10.26 минути. След него на второ място се нареди Георги Хараламбиев с време 11.14 минути, а трети стана Радослав Димитров с 11.21 минути. Медалите на победителите връчи председателят на Общинския съвет в града Дарин Ангелов. Той поздрави призьорите и изрази надежда, че прекрасното спортно събитие ще се превърне в ежегодна традиция.

Иво Илиев сподели, че от дете е посветен на спорта и винаги се включва в подобни инициативи. Той призна, че не е бил сигурен в победата, макар че силната му агитка в публиката не се съмняваше в нея. "Когато не си познал конкуренцията, винаги може да има по-добър. Винаги има по-добър и от най-добрия", сподели Илиев. Той добави, че е доволен от постигнатото състезателно време, което го изпрати на най-високото стъпало на стълбицата на победителите.

Илиев оцени организацията на спортното събитие като много добра. "Трябва да има повече такива мероприятия, за да се включват повече хора в тях и да не стоят децата пред компютрите, а да се занимават със спорт", добави още победителят. В 3-километровия крос днес се включиха над 60 участника, като най-малката от тях беше Дивна Лефтерова - на 2 години и 9 месеца, с плевенски корени. Малката състезателка геройски издържа до финала на състезанието и макар с по-малки крачки, пробяга същото разстояние, като големите атлети.


Добавено в: Неделя, 28 Септември 2014 15:36

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.