Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Трима плевенчани включени в националния тим за първия лекоатлетически "Балканейшън"

PostHeaderIcon Трима плевенчани включени в националния тим за първия лекоатлетически "Балканейшън"

Новини - Атлетика
Плевенчаните Тихомир Иванов, Даниел Анков и Андриана Бънова са включени в състава на националния тим на България, който ще вземе участие в първия по рода си лекоатлетически турнир на страните от Балаканския полуостров "Балканейшън". Надпреварата е отборна, така че атлетите ще участват като тим и ще носят точки от всяка от 16-те дисциплини за общото класиране. Конкуренти на тима ни ще бъдат селекциите на останалите балкански държави, чиито федерации са членки на АБАФ, както и сборен тим на ОАЕ. Състезанието ще се проведе на 20 септември в словенската столица Любляна.

Тихомир Иванов ще представя страната ни в дисциплината скок на височина, а Даниел Анков - в скока на дължина. Двамата са представители на плевенския СКЛА Спартак. Родената в Плевен Андриана Бънова, която сега се състезава за врачанския клуб "Павел Павлов", ще бъде третата наша съгражданка защитаваща цветовете на държавата ни в Словения.

Надпреварата, която се провежда по инициатива на Словенската атлетическа федерация и АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), копира формата на "Деканейшъна" - Мача на гигантите, който събира най-силните атлетически нации в света в отборно състезание.


Добавено в: Сряда, 17 Септември 2014 16:03

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.