Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА След седмица Койнаре ще бъде домакин на традиционния лекоатлетически мемориал "Митето"

PostHeaderIcon След седмица Койнаре ще бъде домакин на традиционния лекоатлетически мемориал "Митето"

Новини - Атлетика
Точно след седмица, на 20 септември (събота) град Койнаре за пореден път ще бъде домакин на едно от най-сериозните състезания за бегачи през последните години мемориал "Митето". Тази година 22-ото издание на пробега ще бъде под формата на кроскънтри, като на него ще могат да участват от 8-годишни деца до юноши и девойки старша възраст на дистанции от 400 до 3 400 метра. Традиционният лекоатлетически мемориал се организира от КЛА Спартак (Койнаре) със съдействието на Община Червен бряг, Кметство Койнаре, Българската федерация по лека атлетика и спонсори.

Състезанието ще бъде открито в 10.00 часа в Койнаре, в парка около стадион "Спартак", а 15 минути по-късно ще започнат да стартират участниците в различните дистанции. Последни ще бягат юношите старша възраст, като техния старт е планиран за 12.05 часа. В 12.30 е награждаването на призьорите, като първите трима във всяка група ще бъдат наградени с медали, а до шесто място с грамоти, предметни и парични награди.

Ще има и отборно класиране за възрастовите групи при момичетата и момчетата до 14 и до 16 г., юношите и девойките младша и старша възраст. Отборът трябва да бъде съставен минимум от трима състезатели, като класиралите се на първо място тимове в посочените групи ще бъдат наградени с купи, а до трето място - с грамоти. Подреждането ще става по наказателни точки от индивидуалното класиране, като първият получава една н.т., вторият - две и т.н.

Паричните премии в лекоатлетическия мемориал са на стойност 2 030 лева. През миналата година в състезанието се включиха 150 атлети от 20 клуба от цялата страна. Надпреварата през 2013 г. ще се запомни с нов рекорд на трасето, който беше постигнат при девойките старша възраст от бегачката на Локо 2010 (Горна Оряховица) Моника Георгиева. Тя премина дистанцията от 1 800 метра за 6.01:73 мин.


Добавено в: Събота, 13 Септември 2014 10:12

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.