Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Голямите цели пред Тихомир Иванов - Олимпиадата в Рио и поправка на световния рекорд

PostHeaderIcon Голямите цели пред Тихомир Иванов - Олимпиадата в Рио и поправка на световния рекорд

Новини - Атлетика


Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов, който се класира седми в скока на височина на Европейското първенство в Цюрих, си е поставил две големи цели в своето бъдещо развитие - участие на Олимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро, както и опит за поправка на световния рекорд в дисциплината, пише ИнфоПлевен. Имаме самочувствието да атакуваме световен рекорд и височина над 230 см. Това обяви личният треньор на Тихомир - Георги Гетов на пресконференция днес. "В Цюрих Тихомир направи дебют на голямо първенство и постигнатият резултат от 226 см, доказа, че има качества и мотивация да постигне тези високи цели", категоричен е Гетов. За постигането им обаче, Тихомир се нуждае от още по-сериозна подготовка при нормални условия за трениране.

За съжаление в Плевен в момента няма добра база за подготовка на нашите състезатели, отбеляза Димитър Паргов, председател на Спортен клуб по лека атлетика "Спартак Плевен", в който Тихомир тренира. В покритата зала липсва отопление и топла вода, в лошо състояние е откритата писта за тренировки, клубът няма възстановителна база, изброи Паргов. Всичко това е причина талантливи състезатели като Тихомир през зимата да натоварват едва 10-20 процента от възможностите си, за да се предпазят от травми заради лошите условия.

"Благодарен съм на всички, които ме подкрепят, но наистина базата има нужда от спешен ремонт, за да се подготвяме при нормални условия и да достигнем максимума на възможностите си", каза и Тихомир Иванов. Той сподели, че лошото време в Цюрих - дъжд и мокра писта, са му попречили да постигне по-висок резултат и съответно по-добро класиране. Но дори и при тези условия плевенският атлет остава само два сантиметра под личния си рекорд, който е 228 см. Докато конкурентите му показват отклонения с около 10 см под най-добрите си скокове, обърна внимание Петър Георгиев, директор на Спортното училище в Плевен, където Тихомир израства като спортист.

Тихомир е един нешлифован диамант и Плевен трябва да направи всичко възможно той да разкрие докрай таланта си, заяви Георгиев и допълни, че е горд от факта, че такъв елитен треньор като Георги Гетов работи в Спортното училище и такъв талантлив състезател е бил ученик тук. 20-годишният Тихомир Иванов преди 8 години започва да работи с Георги Гетов.

196-сантиметровият скачач изцяло вярва на треньора си и няма никакво намерение да се разделя с него. Той ме доведе дотук, с него ще стигна и до Олимпиадата, категоричен е спортистът и допълва, че ще остане верен и на града, в който е израсъл като спортист и легендата във високия скок Георги Дъков.

Източник: ИнфоПлевен


Добавено в: Петък, 22 Август 2014 15:01

Неделя,
 3 Юли 2022 г.


Template created by TechLine.de.