Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Андриана Бънова скача под възможностите си и отпадна в тройния скок на Европейското

PostHeaderIcon Андриана Бънова скача под възможностите си и отпадна в тройния скок на Европейското

Новини - Атлетика
Родената в Плевен лекоатлетка Андриана Бънова се представи под своите възможности в квалификациите на троен скок при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих (Швейцария). Състезаващата се за врачанския клуб АК "Павел Павлов" скочи едва 13.36 метра и не успя да се класира за финала в дисциплината. Така плевенчанката се нареди на 19-то място в крайното класиране. По-рано през сезона Бънова записа 14.32 метра, с което беше седма в годишната ранглиста. Като оправдание за сравнително слабия резултат на съпругата на гюлетласкача Георги Иванов е силния насрещен вятър по време на опита й от 1.7 метра в секунда.

Другата българска представителка в сектора Габриела Петрова, която е европейска шампионка на троен скок за девойки до 23 години, пък се класира за финала, като скочи 13.72 метра (-0.8 м/сек) и за първи път ще участва в състезанието за разпределение на медалите на голям шампионат. С най-добър резултат след квалификацията е защитаващата титлата си Олга Саладуха (Украйна) с 14.42 метра. Второ постижение даде рускинята Екатерина Конева - 14.21 м. Ирина Гуменюк (Русия) - 14.18 м (-2.8) и Рут Ндомбре (Испания) - 14.01 м (0.5) бяха останалите две над 14 метра в квалификацията. Финалната надпревара е в събота.

В четвъртък от плевенските лекоатлети на стадиона в Цюрих ще излезе за втори път Петър Кременски. След като отпадна в сериите на 100 метра във вторник, сега 23-годишният плевенчанин ще започне участието си в коронната си дисциплина от 200 метра. Началото на сериите по програма са предвидени за 13.05 часа българско време. Ако успее да ги преодолее Кременски ще трябва да бяга в полуфиналите, които също са утре от 21.15 часа.


Добавено в: Сряда, 13 Август 2014 22:15

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.