Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Лекоатлетите ни с два златни медала от международния турнир "Вулпев-Бахчеванов"

PostHeaderIcon Лекоатлетите ни с два златни медала от международния турнир "Вулпев-Бахчеванов"

Новини - Атлетика
Две златни отличия спечелиха плевенските лекоатлети на проведеното в Пловдив вчера единадесето издание на международния турнир за жени и мъже в памет на треньорите Стефан Вулпев и Димитър Бахчеванов. Победите грабнаха Рената Петкова в дисциплината мятане на диск и Габриел Владимиров в сектора за скок на височина. Още двама атлети, които са родом от Плевен, но се състезават за клубове от други градове, извоюваха медали. Андриана Бънова триумфира в тройния скок, а Петър Кременски се окичи с бронза в бягането на 200 метра. В турнира, който се състоя на стадион "Пловдив" взеха участие повече от 100 български лекоатлети, както и гости от Бахрейн, Катар и Ливан.

Във високия скок за мъже при отсъствието на двамата основни конкуренти през този сезон - плевенчанинът Тихомир Иванов и Виктор Нинов, за златния медал се пребори лекоатлетът на СКЛА Спартак (Плевен) Габриел Владимиров, който преодоля летва от 180 см в най-добрия си опит и изпревари с цели 30 см другия участващ тук скачач Виктор Маргаритов от Берое (Стара Загора).

Рената Петкова, която се състезава за другия плевенски клуб АК "Георги Дъков", прибави ново златно отличие в своята колекция. Възпитаничката на Галя Николова се конкурираше в мятането на диск само с представителката на Атлетик (Пещера) Екатерина Фиданова. Плевенчанката направи пет успешни опита, но резултата от първия й опит беше най-добър - 46.96 метра. Фиданова остана втора, но с доста по-слабо постижение - 28.26 м.

Родената в Плевен Андриана Бънова продължава да мачка в сектора за троен скок. Състезаващата се в момента за АК "Павел Павлов" (Враца) скочи 13.74 метра и се окичи със златото, следвана от съотборничката й Петя Дачева с 13.38 м и Гита Додова от АК Враца с 12.83 метра.

Бившият лекоатлет на СКЛА Спартак (Плевен) Петър Кременски финишира на трето място в бягането на 200 метра при мъжете. В конкуренцията на трима състезатели на Бахрейн, настоящият "Мистър София" и лекоатлет на столичния клуб Атлетик, успя да изпревари само един от тъмнокожите си съперници и с резултат 21.30 секунди взе бронза. Първи и втори станаха бахрейнците Али Абас и Абас Абубакер, съответно с 21.06 и 21.25 сек.


Добавено в: Неделя, 13 Юли 2014 10:14

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.