Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Бронзов медал за Рената Петкова на Балканиадата в Гърция

PostHeaderIcon Бронзов медал за Рената Петкова на Балканиадата в Гърция

Новини - Атлетика
Лекоатлетката на АК "Георги Дъков" (Плевен) Рената Петкова постигна поредния си голям успех в кариерата си. Възпитаничката на Галя Николова се завръща от Балканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст с бронзов медал. Във втория ден на надпреварата младата плевенска надежда стана трета на Балканите в дисциплината тласкане на гюле. Рената запрати уреда на разстояние 13.45 метра и грабна бронза. Четвърта в сектора остана нейната основна съперничка в България в тази възрастова група Анна Чиприянова, която тласна гюлето с цели 67 см по-малко от Рената - 12.78 метра.

Припомняме, че в първия ден на шампионата, който се проведе на 5 и 6 юли в гръцкия град Серес, Рената Петкова участва и в дисциплината мятане на диск, където се нареди на шесто място с 46.43 метра. Другите двама лекоатлети от областта, които представяха България на Балканиадата - плевенчанинът Даниел Анков и червенобрежанинът Сунай Янушев не успяха да вземат медали, съответно в скока на дължина и високия скок.

Общо 12 медала взеха българските атлети от Балканския шампионат в Гърция. Иво Балабанов (3000 м стипълчейз) и Пламен Петков (троен скок) бяха над всички в своите дисциплини и се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. След като през първия ден от състезанието (5 юли) националите ни имаха пет бронзови медала, във втория (6 юли) добавиха още 7 отличия - 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.

По този начин българският отбор завърши на пето място в класирането по точки със 157 и на шесто място в класирането по медали.


Добавено в: Понеделник, 07 Юли 2014 10:29

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.